0

Forsikring antall kilometer

spurt 2021-12-16 15:38:10 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg hadde 20000 km pr år i kjørelengde på min Toyota Rav4 2018 modell, dvs at jeg i år den 21.12.2021 skulle ha kjørt 60 000 km, mens jeg har kjørt mye mindre i fjor og i år pga pandemien, ca 490000 på tre år. Jeg lurer på om jeg skal ta med meg disse kilometerne for mye over til neste år, eller skal jeg endre til 16 000 pr år i kjørelengde?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-12-16 16:12:39 +0200

Når jeg leser det du har skrevet, ser jeg 490.000 på tre år - fire hundre og nitti tusen. Om du ikke er taxi-eier, er det formodentlig en aldri så liten trykkleif! Greit nok, om tallet skal være 49.000, har du betalt for 11.000 km for meget. Avhengig av hvor mye bonus du måtte ha, utgjør dette et antall hundrelapper. Det gir deg to alternativer: ta en telefon til ditt forsikringselskap sånn circa i nærheten av hovedforfall og melde fra om kilometerstand ditt og datt på det tidspunktet, normalt sett får du da kreditert det som er for meget innbetalt på et eller annet vis, og samtidig kan du eventuelt endre årlig kjørelengde til 16.000 for neste forsikringsår - om du da ikke har stort håp om at pandemien roer seg i nær fremtid. Det tror ikke jeg, derfor vil det uansett ikke være spesielt smart å opprettholde årlig kjørelengde på 20.000 km, og vanlig praksis når du endrer kjørelengde, er uansett å innrapportere bilens kilometerstand samtidig med påfølgende kreditering.

Krediteringen skjer vanligvis som fratrekk på neste regning - iallefall om du har månedlig fakturering som mange av oss har - med et par biler, hus, innbo osv osv blir det jo såpass mye av det at det er greit med månedlige forfall fremfor sjokk og brokk en gang i året! Og skulle det vise seg at 16.000 km ikke holder, ja da er det så enkelt som å ta en telefon til selskapet og endre kjørelengde en gang uti året. Det er derfor de er der - og det er ganske så vanlig!

Som du kanskje vet, vi hadde også noe som het "Spinn" hos bla Fremtind Forsikring, det var i korthet et system som logget kjørte kilometer løpende vha en OBD-dings, en app i mobiltelefonen og løpende overføring av kjørelengde osv.. Det opplevde jeg som veldig greit, da hadde man som nå en fast årlig kjørelengde, men "overkjørt" hhv "underkjørt" ble ordnet av seg selv! Systemet var knallgodt på mange vis, men leverandøren hadde slarvet med bluetooth-modulen som ordna kommunkasjonen mellom OBD-duppeditten og mobiltelefonen, det ga mye frustrasjon blant brukerne, derved ga mange brukere opp, og til slutt ga også Fremtind opp. Men vi kan jo håpe at det kommer noe nytt i samme sjangeren etterhvert - det er tross alt mange fungerende systemer som bruker blåtann på samme vis der ute.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger