0

Bytte H1 og H7 til LED

spurt 2021-12-07 19:14:54 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Ser en annonse på LED lamper som kan erstatte H1 og H7 på en enkel måte. Prisen er vennlig. Er dette å anbefale?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

8 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-12-08 09:04:26 +0100

Hei!, skjønner det kan friste med å bytte ut de stygge og elendige pærene på Kiaen. Hvertfall nå som mørket varer nesten hele dagen fra vi står opp til vi slutter.

Her er et lite avsnitt fra en Broom artikkel: Det er ulovlig å ettermontere LED-pærer i en halogen-lykt og kjøre på offentlig vei. Det arbeides med løsninger med utskiftbare LED-lyskilder. Men tilpassede LED-lyktehus er ennå ikke utviklet i en standardisering, design og pris som gjør dem økonomisk bærekraftige.

Det er uheldig ettersom pæren, når den er korrekt installert, oppfyller alle visuelle krav. Dessuten gir LED en bedre og sikrere kjøreopplevelse enn halogen-belysning.

Mao: ikke lovlig dessverre. Meeen…. Det er mange som gjør det ser jeg. Og har selv gjort det på min eldre Audi jeg hadde for ikke så lenge siden. Jeg fikk til og med ingen anmerkning på EU! Da noe pga jeg kan en del om bil og konstruksjonen av lampehuset i bilen jeg hadde. Bilen min hadde standard H7 pærer. Men var også lagd for XENON. (Dette var bil fra 2001 altså, så fancy saker) lampehuset hadde projektor som det heter. Da har man en slags «kule» foran pæren som gjør at man først og fremst «skjuler» pæren. Og det gir generelt bedre lysbilde og passer best for xenon/LED.

Det er ikke slik at man bare da setter i en LED pære og ikke tenker noe på det. Hovedgrunnen til at det er ulovlig er fordi det vil ofte gi feil lysbilde. Jeg bruke laaang tid på å få «perifert» lysbilde da jeg gjorde det da det gir en annerledes lydbilde ofte med LED når man setter det i en ikke LED godkjent hus.

Derfor ser du noen ganger folk som har gjort dette og blender deg som et utrolig irriterende!!

Det er heller ikke fritt fram å velge pære. Det er VELDIG mye skrot på nett. Aldri kjøp fra eBay… jeg kjøpe en kjent merke nemlig OSRAM. og PHILIPS. De er de beste etter min mening. Og en ting før du evt skulle ha gjort dette… lyset er dessverre ofte ikke bra… selvom det er sterkere til noen situasjoner. Opplevde jeg flere ganger å kjøre i «mørten» da lyset ble nesten borte… kanskje de mista effekt som LED ofte gjør i slike pærer. Eller at de ikke er ideelle til daglig brukt som jeg gjorde….. står som regel at det ikke er lov til å bruke der ferdselsloven gjelder på forpakningen. Og blir du stoppet og de ser det er LED når bilen ikke skal ha det så får man nok en grei bot og må kanskje vise bilen på SVV.

Og har bilen slik CANBUS system som sier fra at en pære har gått må man montere motstand i tillegg da LED bruker mindre W og vil gjøre at bilen tror pæren har gått, selvom den ikke har det.

Så the bottom of the line er. Nei det er dessverre ikke lurt og økonomisk å ettermontere LED. Det koster mer en det smaker ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-12-08 10:22:41 +0100

Virtuell konfekt og blomster til Kamerat Samiano for et knallbra og opplysende svar! Måtte du stikke oftere innom her, en fortsatt god førjulsttid til dere alle zusammen!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takker og bukker! Konfekten smakte. God førjulstid til dere :)

Samiano9 gravatarbildeSamiano9 ( 2021-12-09 02:28:17 +0100 )rediger
0

besvart 2021-12-08 16:46:33 +0100

updated 2021-12-08 17:03:36 +0100

Gikk kanskje litt fort i svingene for kamerat Samiano her da han sier aldri kjøp fra Ebay men det er feil, selgerene der selger helt orginale både Osram og Philips men man må bare være litt mere på vakt hvem man kjøper fra ref tilbakemeldinger og prosent grad, er det en bortigmot 100% selger så er det en seriøs selger. Det er ikke Ebay som selger de bare administrerer og tar en avgift for hver selger som gjør er salg altså en form for provisjon av salget ref Finn.no noen av de mest seriøse selgere som finnes er faktisk på Ebay så kanskje på tide å legge til side dette fordi om noen sikkert har fått et fake produkt da de ikke tok bryet med å sjekke seriøsiteten til selger. Samiano jobber kanskje for et Norsk bilutstyrs firma som ser seg lei av handelslekkasjer men uansett er det nå slik at vi helst kjøpet det vi får det rimeligst, jeg har personlig ca 1200 kjøp på Ebay og kan lett si med hånden på hjerte at det er bare et par håndfuller av dem som har gått feil og da aller helst at pakken er blitt borte i posten på veien. Men da får man alle pengene igjen i henhold til Ebay garantier. Personlige aversjoner joda greit det men husk at for folk med veteranbiler og spesielle kjøpsønsker så er faktisk Ebay helt enestående så det så.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-12-08 20:58:02 +0100

En dum ting som kan forpurre gleden vi alle har med å handle på Ebay er regjeringskiftet her hjemme. Som vi vet, i en hestehandel mellom regjeringskameratene i forrige regjering, ble det presset frem en endring i forskriftene som regulerer netthandel fra utlandet: det ble bestemt at det skulle innkreves moms fra første krone ! Et unevnelig lite drittparti presset gjennom dette for å få stemme for andre poster....sier ikke mer! En ting er de 25 ørene man betaler i moms pr krone, noe helt annet er de snaue 300 kronene det kgl norske postuvesen forlanger for "arbeidet" de påstår å ha med innkrevingen av denne 25-øringen pr krone....og eventuell toll. Dette ble midlertidig lagt på is, og for meg ser det ut som om det har gått delvis i glemmeboken. Kanhende pga pandemien?

Men så kom dette regjeringskiftet, og som vi vet, det ene regjeringspartiet har en nusselig rosa farge! Kameratene i LO fabulerer om "konkurranse" og påståtte milliarder i "handelslekakkasje"! En og en er to, med et parti som får blod på tann hver gang de hører ordet "milliarder" kan det meget raskt ende opp med krav om iverksettting av innkreving av mva...fra første krone! Det gir seg selv at å kjøpe "billig" på EBay derved plutselig kan verta ovseleg dyrt! Da blir det slutt på å kjøpe f.ex HDMI-kabler for en 10-krone inkludert frakt fra Kina! Kablene koster fortsatt det samme, men med mva på sierog skriver 2,50 kroner (det skal svares mva av fraktbeløpet også) og postens fortollingsgebyr koster plutselig den billige kabelen det samme som på Elkjøp: altså rundt en trehundrelapp! Det verste er at kablene kommer fra samme sted til samme pris, norske kremmere er veldig, veldig glad i å prise opp varene med flerfoldige hundre prosent! Er det rart at "de store" går med milliardoverskudd? Om ikke annet, så før de får trickset vekk overskuddet gjennom stråfirmaer og nedskrivninger, men det er et annet tema.

Uansett, det samme gjelder som Kamerat Wizard antyder, også for bilrekvisita: inngangsverdien er latterlig lav, men du og du, så snart tingene kommer innafor døra i butikken - vips - så hiver man lett på et par nuller ekstra! Med moms på toppen blir det skikkelig dyrt å være norsk! Er det rart vi lengter til en normal hverdag der pandemien er gjemt og glemt, sånn at vi kan ta oss en hyggelig shoppingtur til Sverige eller Tyskland :-) ?

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-12-09 02:19:07 +0100

Så du skrev om meg Mr Car Wizard. Fikk ikke kommentert på tråden din men svarer her.

Mente ikke at man ikke skal handle på eBay. Handler mye der sjæl. Bare veldig lett å kjøpe ræl på eBay… jobber forresten med elektronikk så påstand om å jobbe hos bilrekvisita butikk er feil. Skjønner at du kan tro det da jeg har anbefalt noen butikker tidligere. Det er bare min egen mening med at det er enklere å handle hos en fysisk butikk. Med tanke på reklamasjon og feil kjøp av varer. Har vært botid mye rare nettbutikker som ting tar ofte fryktelig lang tid på å få varer og retur… derfor jeg syns fysisk butikk er mye kjekkere!

Men man velger selvsagt selv. Nobrand LED pærer er ofte dritt. Ser også eBay selger kvalitets merker men til så si samme pris. Og man må jo betale 25% skatt som ikke gjør det lønnsomt lenger, dessverre. (På dyrere ting)

Takker og bukker for rosen jeg fikk over! Får ikke sett hvem som skrev på mobil men setter stor pris på tilbakemeldinger :D

Hilsen kamerat Samiano

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-12-09 12:06:44 +0100

Ja hvis man bestiller feil så må man være treffsikker på et Ebay kjøp da det blir en del mere logistikk med å få returnert en vare gjerne kombinert med tollpapirer ol. Er man den vanlige mann så er det tryggere å kjøpe lokalt da det blir en del mindre hodebry å bare kjøre til nærmeste by og si at denne passet ikke så jeg trenger å få riktig del. Koster nok litt mere men man har ihvertfall tryggheten i ryggen som jo er viktig for mange. Joda Osram og Philips et utsatt for kopier men blotte prisen tilsier at det skjelden er ekte vare man kjøper og har selger 50% score så er det en lurendreier man må styre unna.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-12-09 21:30:50 +0100

Som nevnt over, en viktig ting å ha i bakhodet når man handler fra utenlandske nettbutikker: det er liksom ikke noe poeng i å handle for en tier i slengen lenger....dette 300-kroners gebyret, som jo er en ren "særskatt" fra Posten Norge for en jobb som i realiteten koster dem si 0.00001 øre i strøm på en datamaskin et sted, er mildt sagt uheldig. Enda mer uheldig er det at norske aktører er veldig, veldig klar over dette, og utnytter mangelen på konkurranse for alt hva det måtte være verdt. Dette er en sterkt medvirkende årsak til at prisnivået for ting som "alle" trenger er absurd mye høyere i Norge enn i vverden rundt oss. Forskjellene varierer sevlfølgelig avhengig av hvilket land vi sammenligner oss med, men takket være avgifter, avgifter og atter avgifter over hele fjæla, påvirkes det generelle kostnadsnivået i negativ retning. Man skulle nesten tro at politikerne synger på mantraet "Norge er et høykostland" og har som sin dedikerte målsetting å sørge for at vi ligger i teten på lista over land med høyt kostnadsnivå! Om det kan være en trøst: i UK er det også rådyrt å handle på nett fra aktører utenfor UK, ikke minst etter Brexit!

DET ER IMIDLERTID FREMDELES MULIGHETER: Enkelte aktører har etterhvert avtale med norske myndigheter om innkreving av mva fra norske kunder. Derved er mva betalt allerede i utgangspunktet, og det kgl norske postuvesen må holde fingrene av fatet! Da slipper man ovenfornevnte gebyr for at man aller nådgist skal få lov til å betale mva! Ogh nei, de utenlandske aktørere tar seg IKKE grovt betalt for å innkree momsen på den norske stats vegne! Et annet smart grep er å betale litt ekstra for frakt: DHL er et svært godt alternativ her, da betaler man for frakt og tollklarering i en smell, og får pakka levert på døra. Ja, det er såpass dyrt at man bør handle for si en tusenlapp og oppover, men f.ex når man handler bildeler fra Tyskland er DHL en skikkelig vinner! Raskt går det også ,an kan risikere å ha delene på døra innenfor 24 timer!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-12-10 07:54:54 +0100

Norske myndigheter har pålagt Ebay og Amazon og utenlanske nettbutikker å kreve inn momsen i selve kjøpet man gjør altså blir Norsk moms lagt på kjøpet, dette ble effektuert i April i 2020. Det blir da utstedt en VOEC kode som kunden får og selger er pålagt å skrive nummeret på pakken med opplysningen VOEC Nr xxxxxxx Code paid. Alle kjøp selv på de rimeligste må nå betale denne momsen og får ikke lenger en grense på 300-350 kr før man må betale moms slik det var før.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger