0

Førstegangs bil

spurt 2021-12-07 18:36:05 +0200

anonym bruker

Anonym

Heisann,

Jeg er en gutt på 19 år nå som ønsker en førstegangsbil. Jeg vet jo at bil er et tapsprosjekt og på ingen måte en god ide. Slik det er nå trenger jeg en bil som har plass til meg og kamerater, god på langkjøring og fin fra og til jobb. Hadde også ønske om en bil som er litt nyere.

Lurer derfor på hva du tenker om en Audi A3 E-tron som en første bil?

Mvh Mathias

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-12-08 10:33:53 +0200

Vel, den bilen du nevner er jo ikke akkurat blant de billigste...uavhengig av om du har pæng på bok eller må låne opp til taket på bilen....tenk deg nøye om før du sprenger sparegrisen eller på annen måte binder opp så mye kapital i en "førstegangsbil"! Det er så enkelt som at du er i en livsfase der du bør prioritere annerledes.....bil er liksom ikke det du bør sette øverst på lista! Stikkord: egen bolig, utdannelse, og hvem vet, kanhende du aber pløtzlich blir forelska og får behov for både disse tingene og barnevogn! Da blir gode råd dyre om du har svidd et par-tre hundre tusen på bil! Og som du er inne på, du får IKKE tilbake de pengene du har betalt for denne fjonge doningen! Du går på en massiv smell - og er det lånefinansiert- ja da må du betale på denne smellen i lange tider!

I ditt sted ville jeg satt en fornuftig grense, si 50-100.000, og funnet mest mulig ny og sikker bil innafor dette budsjettet. Velg gjerne et ukurrant merke eller modell, biler som er mindre ettertraktede gir lavere pris i bruktmarkedet....kjipt for selger og win-win-win for deg! Joda, A3 er sikkert så og så kul i "kameratgjengen", men det er nå deg som sitter med regninga, og dels er Audi en bil som allerede i utgangspunktet har heftig pris - litt for populær spør du meg - men med en ladbar hybrid går du for enda en "bing-faktor" som driver bruktprisen flere hakk høyere enn den burde være! Og ja, regner med at du snakker brukt, her en relativt ny modell....det gjør altså noe med prisen, det blir ovseleg mykje pengar av det! Legg til dyrere forsikring for unge gutter...helt sikkert heftigere forsikring på denne enn f.ex en Skoda Fabia eller whatever!

Når det gjelder hva gutta synes...eller for den sakens skyld....hvor mye plass det er til gutta i baksetet....det er deg kjekkende likegyldig....gode kamerater har en tendens til å bli litt mindre gode kamerater når du får deg bil....de spleiser ikke engang på benzin! Det er DEG som sitter med hele regninga, det bør du huske - og velge bil deretter! Lykke til med både bilkjøp og alle de andre utfordringene som venter deg de nærmeste årene! Det kan fort gå bra - men gjør gode, gjennomtenkte valg!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger