0

Golf 2005 Airbag Fault

spurt 2021-12-04 20:53:43 +0100

anonym bruker

Anonym

Hvilket spenn snakker vi her? Hvor minimalt kan det være eller hvor komplisert kan det være. Og hvor farlig? Lampen lyser i dashbordet med koden airbag fault. Tenker feilsøking snart og ønsker litt info for å vite hvor dyrt eller billig det kan bli. Bilen er 17 år og gått 217 000.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-12-05 11:48:59 +0100

Tja - har du prøvd å sjekke og slette feilkoden? Om du ikke har "duppeditt" til å gjøre dette selv, tar du en tur innom et verksted, be advised, et uavhengig, autorisert verksted tar omtrent halvparten så mange hundrelapper for å gjøre dette som merkeverkstedet!

Vi opplevde dette med konebilen for noen år tilbake, rett nok ikke Golf, men en annen VW med Golf IV i bunnen. Airbag-varselet kom opp når det var en værtype med mye veksling mellom mildvær og kulde, jeg var virkelig veldig bekymret, men det viste seg at varselet ikke kom tilbake når det ble slettet. Det er så enkelt som at varselet kommer opp når det oppstår endringer i spenningsnivåer hhv strømgjennomgang i en av kretsene knyttet til airbag, her en sideairbag. Sånt skjer av og til av mer eller mindre "naturlige" årsaker, og siden airbags er et sikkrehtskritisk utstyr, har man formodentlig gjort overvåkingen i overkant fintfølende. Da tennes varselet, og igjen siden dette har med sikkerhet å gjøre, slukker det IKKE selv om endringen i kretsen kanhende bare er tilstede et kort øyeblikk. Varselet står til feilkoden er verifisert og eventuelt slettet.

Ja, man kan endelig feilsøke og på det viset bekrefte at strømkretsten er intakt og alt er som det skal være, men normalt sett vil man altså kunne slette koden om man som i vårt tilfelle har en sterk mistanke om at det rett og slett er forårsaket av temperaturvariasjoner etc, om varselet derimot popper opp igjen rimelig kjapt - ja da har man et problem som krever nærmere undersøkelser. Da begynner man med strømkretsen til hver og en airbag, eventuelt den ENE man får pekt ut, og tar det derfra. Om størmkretsen er OK....vel...da nærmer det seg gråt og tenners gnissel, i enden av kretsen sitter det som vi vet, en utløsermekanisme med airbagen hektet på liksom. Det er der lommepungen begynner å hoppe - om det ikke er en enkel kontaktfeil. Men ta ikke sorgene på forskudd - det enkle er det vanligste her - og skulle det verste være tilfelle - ja da kan du glede deg over å ha en av markedets mest solgte biler - sitkkord hoggern' og brukte deler! Bilen din er jo ikke engang skikkelig innkjørt, om den har fått jevnlig understellsbehandling underveis kan du kjøre den i mange år og flere hundre tusen kilometer til! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-12-05 13:35:18 +0100

updated 2021-12-05 13:44:20 +0100

Det er svært skjelden feil i en airbag og oftest ligger problemene i fører eller passasjer setet og da aller helst i sensor som registrerer om det er noen i passasjer setet. Litt dårlig kontakt kan man også få i kabel kobblingen under setet og jeg fikset dette på en A3 Audi for ikke så lenge siden rett og slett ved å laske forbi kontakten der problemet var, her er det mye bevegelse og kabel kan faktisk dra litt i ledningen over årene og til slutt gi problemer samt at om vinteren er det jo stadig smeltevann under seter og på matter som ikke akkurat hjelper på situasjonen her. Er ikke så allverdens dyrt å fikse men man må lese av feilkoden ellers leter du i blinde. Du får en feilkode avleser for en billig penge på Finn Torget eller Ebay og er veldig grei å ha og koster mindre enn en tur til et verksted for avlesning og så har du jo det for bestandig. Pris er nesten ingenting i materialer men man må skru løs setet og vippe det bakover så regn med et par timer fra de snilleste og kansje 3-4 timer hos de mindre snille. Kjenner du en garasje mekaniker så spør han eller henne da et verksted lett lager en stor greie ut av dette med bytte av ledningsnett osv og da er nok ikke bilen verdt rep kostnaden. Lykke til.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger