0

AdBlue-problemer før 80 000 km

spurt 2021-11-17 21:13:53 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,

Jeg har en 2017-modell A4 avant, 2.0 TDI som har gått ca. 80 000 km, kjøpt brukt fra bilforhandler i februar 2021. Har vært strålende fornøyd med bilen, og det har ikke vært noen problemer fram til nylig. For noen uker siden begynte motorlampa å lyse, og det viser seg at det er varmeenheten i AdBlue-tanken som har gått føyken. Det betyr enkelt og greit at hele AdBlue-systemet må byttes, med både tank, varmeenhet og styreenhet. Disse delene koster drøye 30 000 bare i innkjøp, og så skal jobben gjøres og ny styreenhet kodes, og da nærmer vi oss en utgift på 40 000 kroner. Har fått tilsvarende pristilbud fra både merkeverksted og uavhengig verksted (Mekonomen). Feilen oppsto én måned etter at nybilgarantien gikk ut (5 år), så dette er en ekstremt sur utgift å få. Har jeg noe som helst å stille opp med mot Møller/Audi når det gjelder å få dette dekket? Forstår jo at nybilgarantien nå har gått ut, men bilen har jo knapt gått 80 000 kilometer, og dette AdBlue-systemet skal ifølge verkstedet holde ut bilens levetid, og skal hvertfall ikke ryke allerede nå. Delen må sågar spesialbestilles fra fabrikant i Tyskland fordi de ikke har den på lager hos Møller i Norge, det sier også litt om at dette ikke er en del man normalt må skifte ut.

Ole

Ole

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-11-18 13:33:12 +0100

Ops ja 5 års garantien er utløpt så ikke noe å hente der men du sier du kjøpte bilen i Februar 2021 så da må du se hvilke garantier du fikk med deg derifra ved kjøpet. Jeg hadde strukket meg langt for å finne ut hva slags varme element som er i den adblue tanken for å kanskje bare bytte dette istedenfor å ty til alle skremselshistoriers egentlige mor å betale 40000 kr for dette.Jeg ville først funnet ut om det var noen tilbakekallings kampanjer her eller om det fra Audis side er en vanlig feil ute i Europa da kan det lett være at man har muligheter her. Nei Møller gir ikke ved dørene fordi om vi nærmer oss Jul og om enn historien er aldri så tåredryppende da jeg kan si at både Møller og Audi nesten sitter med nedtelling på hver bil solgt der garantien har gått ut. Merk at 5 år er en hiskelig lang garanti på en bil der alt fra Bestemor Duck til Martin Schanke har samme garanti rettigheter så er du en mnd over ja så er du jo det ellers kunne dette bare gått videre og videre med fks ja men det skjedde jo bare for 2 mnd, 3 mnd siden og bilen har bare så og så km så ville jo da aldri egentlig aldri vært en ende på garanti. Mr NWolf er snillere enn meg så håper han kan komme med et par trøstende ord her.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-11-18 18:10:13 +0100

Nja, selv om man er aldri så godhjertet i disse juletider, verken Møller eller VAG gir ved dørene verken til jul eller resten av året. Det er vel noe som går i dagens økonomiske klima, men som Kamerat Wizard antyder, koster lite å sjekke litt mhp tilbakekallingskampanjer fra Audi sin side, skulle det være noe sånt, ja da kan man skrive et passe "stakkars-meg" brev til såvel Møller som Audi i Tyskland og krøsse fingene - den som intet våger - intet får!

Ellers har jo Kamerat Wizard opp til flere gode tips, og glem ikke at det ikke er lange svippen til verken Sverige eller Danmark/Tyskland. Det er verdt et par telefoner. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger