0

Ny Citroen C5X et smart valg?

spurt 2021-11-15 17:25:58 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Etter et langt liv på veien med biler fra flere fabrikanter, har mitt hjerte alltid banket for Citroen og jeg har eid mange forskjellige modeller, både helt nye og også mange kjøpt brukt. Har pr. idag biler fra Nissan og VW, men ser våren kommer med ny stor modell fra Citroen, i versjon ladbar hybrid. Vet ikke hva den kommer til å koste, men den ser flott ut! Batteri har 8 år garanti med minst 70% reststyrke, dette høres som en trygg fremtid for en fersk pensjonist ? Eller må man følge den stor"saueflokken" , og satse på ren el - bil ??

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-11-15 20:36:29 +0100

Velkommen i pensjonistklubben! I og med ditt nye medlemskap i denne klubben gjør du som du føler for, du kjøper rett og slett denne nye, feiende flotte bilen fra Citroen om du har lyst på den! Kan vel bli en aldri så liten avgiftsmell, men so what? Har du råd til bilen - løp og kjøp! Ja, det finnes en drøss elbiler for den frankofile også, men elbil er ikke uten videre for alle, jeg tenker at en ladbar hybrid er en grei løsning der du får litt Ole Brumm følelse: ja takk, begge deler! Nei, du får egentlig ikke en "elbil" for kortere distanser OG en benzner, du får en bil som kan kjøre både elektrisk og med ordentlig motor, spesielt i den kalde årstiden må benzinmotoren gå litt for at du skal slippe å kjøre med snøscooterdress!

Resten av året går den litt innimellom da også, for å lade batteriene og opprettholde en viss motortemperatur. Som vi har sett i dette glade forum: enkelte bolde hybrid-eiere blir "skuffet" fordi de ikke kan kjøre "rent elektrisk" så og så langt. Men i min verden må det uansett være win-win med ladbar hybrid: man har en elektrisk motor som hjelper til og sørger for å holde bensinforbruket lavt, og man kan "fylle tanken" på el-delen jevnlig med strøm fra laderen der hjemme. Da kommer man alt i alt ned på et sjarmerende lavt forbruk, omtrent som en god dieselbrenner! Da forutsetter jeg at man kjører bilen i hybrodmodus og lar bilen gjøre det den er god til: veksle mellom elektrisk og konvensjonell drivlinje på en optimal måte. For de som måtte være ekstremt opptatt av å kunne kjøre på "bare strøm" er det altså sånn at ladbar hybrid ikke er heeeeeeeelt Ole Brumm!

På en annen side sett - la nå saueflokken stå der i ladekø, la dem stå der og lade lenge og vel når de omsider kommer frem til "pumpa", og la dem endelig betale blodpris for strøm langs veien! Det er jo engang sånn at man må ty til kommersielle ladetilbud hvis man kjører utenfor sånn circa litt under halve rekkevidden, og som vi vet, rekkevidden krymper noe ovselig på vinteren og så videre, som jeg alltid sier, elbil er ikke for alle! For din del vil du antagelig kunne kjøre bilen selv i si 20 år til om du er heldig, kjøper du den bilen du nevner, og tar litt vare på den med et normalt godt vedlikeholdsregime, løpende etterbehandling av understellsbehandlingen fra importøren inkludert, er det store muligheter for at du har bilen så lenge du vil og kan kjøre. Og får du oveseleg lyst på elbil et sted på veien, ja da skal du ikke se bort fra at det med litt flaks har kommet elbiler med en ny generasjon batterier med høyere energitetthet, lengre levetid, lettere, billigere - bedre alt!

Lykke til med både bilkjøp og pensjonist-tilværelsen!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger