0

høyt oljeforbruk

spurt 2021-11-12 15:36:06 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg har en Audi A3 Sportback bensin, 2013 - modell, som har fått skyhøyt oljeforbruk. Er dette en kjent problemstilling for denne modellen? Ser at det er omtaler her av problemer med A5 og A4 med bensinmotor. Gjelder det samme for A3? Hvilken feil/ svakhet er det snakk om?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-11-12 16:52:21 +0100

Nja, høyt oljeforbruk kan være et problem med flere varianter over temaet små og litt større benzinere fra Audi, du vet, der det står "TFSI" på bakluka! Dette er så utbredt at det til og med finnes en egen Facebook-gruppe for emnet - verdensomspennende sådan! Men du skal ikke lenger enn til herværendeforum for å finne mange i samme båt! Det enkle svaret er at dette kan være knyttet til stempler og stempelfjørene, bla sier vår gode kamerat Kviasen at det er en designfeil på oljeskraperingen som har for liten åpning, derved blokkeres den med sot fra forbrenningen og setter seg fast. Da virker den ikke som den skal - tvert i mot! Fritt sitert Kamerat K!

Jeg har også sett et par varianter over temaet, herunder at dette skal skyldes slitasje. Uavhengig av hva det måtte være eller ikke være, når problemet er knyttet til det vi kan kalle indre organer, blir det aber pløtzlich dyrt å gjøre noe med det. Typisk 50-80.000 kroner, da er det nærliggende å tenke at en bytteblokk - altså en overhalt motor - kan være et bedre alternativ. Tenk gjerne i retning av søta bror - der er som kjent både deler og arbeid rimeligere. Ellers har du neppe noen garanti som dekker dette, men du har kanhende reklamasjonsrett. Mer om dette HER: https://hevingavbilkjop.no/audi-som-b...

Det forunderlige er at dette problemet har vært der over såvidt mange år at man fyllees med undring. Dersom slitasje er med i bildet, tenker jeg at også VAG sitt famøse "longlife" serviceprogram kan ha en finger med i spillet: 30.000+ mellom hvert oljeskift er høl i hue spør du meg! Men greit nok: nå sier du ikke noe om hva du mener med "skyhøyt" oljeforbruk, vær klar over at alt mellom 0.5 og 1 liter pr 1000 km kan være normalt ifølge fabrikanten. Audi sier såvidt vites 0.5 liter - men jeg mener å ha sett at det sto 1.0 liter i instruksjonsboka for minst en av mine VW opp gjennom åra. Det er altså litt bop-bop. Det du kan være helt sikker på, er at om oljeforbruket er over 1 liter på 1000 km, ja da kan du ta frem adjektivet "høyt". Men skal du ta "skyhøyt" i din munn, ja da bør du opp i minst det dobbelte eller mer! Noe kynisk sett, inntil en liter på 1000 km kan man egentlig leve greit med. Men mer enn det? Da blir det både upraktisk og dyrt!

Jeg merker meg forøvrig at VAG-forhandlerne har en tendens til å legge til grunn at bilene SKAL bruke "litt olje", dvs innafor de rammene jeg nevner over. Vel, mine VW har aldri hatt behov for etterylling mellom oljeskiftene, rett nok har jeg holdt meg til skiftintervaller mellom 10.000 og 15.000 kilometer - alt ettersom hvilken av min håndfull VW diesel vi snakker om. Når jeg ettterhvert fikk anledning til å kjøpe nye VW til meg og konen, var helt naturlig å gi beng i "longlife" service og ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-11-12 21:08:32 +0100

updated 2021-11-12 21:11:13 +0100

Kviasen er et nært familiemedlem og har han sagt at problemet er olje skrapefjærene som har for liten åpning i så er jeg redd det er sånn, Tetter disse åpningene seg så går det kort tid før stempelet ikke lenger kan drenere oljen inn og tilbake i stempelet slik at den da brennes opp og gradvis vil forverre situasjonen over tid, olje ringene slutter å fungere og vil kolappse slik at høyt oljeforbruk desverre blir hverdagen din. Eneste vei ut av dette er desverre en overhaling av motor med nye stempelringer og total opprensing av stempler.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger