0

Om 5 års reklamasjon?

spurt 2021-11-01 13:45:49 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,kjøpte bil den 0909 2020 , bonte den i sommer 2021,men pansere ble ikke bra ,leverte inn til as Bilpartner forusparken ,fant ut at panseret har blitt omlakkert,hørte med møller bil der jeg har kjøpt bilen,nei de har ikke omlakkert panseret ,da får jeg det ikke på 5 års reklamasjonen,møller bil ville kjøpe bilen for 225 000,- ga 349 000,-

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-11-01 15:08:24 +0100

Hvi bilen ikke var ny når du kjøpte den så kan joe en skade ha blitt repareret av et annet verksted enn hos Møller. Men det skal jo litt til at de tar en dårlig omlakkering fra et tredjehåndsverksted på garanti. Pris de gir for bilen kan man nesten ikke legge seg opp i og er du ikke fornøyd så beholder du bare bilen og sparer sånn sett en masse tap her.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-11-01 16:06:01 +0100

Det springende punktet her er årsaken til at panseret åpenbart er lakkert etter at bilen rulla ut fra forhandleren som ny! I og med at Møller ikke kjenner til det, er det neppe en garantijobb, si at forrige eier har lakkert panseret pga steinsprut eller tilsvarende årsaker - altså skade. Da er IKKE Møller rette adressat her, du må ta saken opp med forrige eier og finne ut hvem som har gjort jobben og ta det derfra. Er det A/S Jalla som har gjort jobben, ja da har du et problem! At du kan reklamere overfor forrige eier? Tja - dersom arbeidet er hårreisende dårlig utført - kanhende. Sjekk gjerne kjøpekontrakten: er ikke dette forholdet nevnt her - ja da hjelper det straks! Å slå på stortromma for en job som egentlig ikke koster spesielt mye om man ikke velger et merkeverksted, det ville jeg vel ikke gjort - jeg ville funnet et uavhengig lakkeringsverksted som gjør godt arbe', fått en pris og tatt et alvorsord med forrige eier - subsidiært selger om bilen er kjøpt av en forhandler. Si at du får splitta regninga i to - det vil være et greit kompromiss som begge parter kan leve med.

Men jo - du kan jo endelig prøve deg med hele regninga - men be advised - Ting Tar Tid i forbrukerrådet hhv forbrukerklagenemda. Mhp innbytteprisen: Møller leker jo ikke butikk - de feiende flotte lokalene og alle gutta og jentene med feiende flotte dresser som skal ha lønn, koster jo litt - gjett hvem som betaler den moroa! Ja, sånn utad sett fremstår det som rått parti og et heftig verditap på sier og skriver 124.000 på et drøyt år, men differansen mellom dette beløpet og si et mer normalt verditap på si 50-80.000 forklares (fra forhandlerne) med kostnader på feil og mangler man må utbedre for å selge bilen, garantikostnader, plunder og heft, markedsføringskostnader pluss diverse lignende poster - og ikke minst - fortjeneste! At bilen din nok har fabrikkgaranti en god stund ennå og derved i realiteten nuller ut "garantikostnader", se det er forhandleren uvedkommende - det øker fortjensten - og så ler man hele veien til banken!

FOR DEG - og alle andre som får det for seg at de bare "må" bytte bil etter det være seg et år eller sogar noen måneder - det er en kostbar "hobby" og helt på trynet spør du meg! Om du allerede er misfornøyd med en feiende flott bil som Passat GTE jo er, ja da har du gjort for dårlig research og forarbeid før du valgte denne bilen! Da forutsetter jeg at du ikke spør etter "innbyttepris" fordi du er blakk og må skaffe deg en billigere bil - da går du uansett ikke via en merkeforhandler og BYTTER INN! Og her har vi en annen mulighet: selg bilen privat om du bare MÅ kvitte deg med den, gå ut med en pris som ligger et sted mellom pristilbudet du fikk og det du ga for bilen minus si 50-60.000 og ta det derfra! 299.000 er noe høyt, men det er ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger