0

Åpen takluke !

spurt 2021-10-31 22:01:40 +0200

anonym bruker

Anonym

Peugeot 5008 GT 2021 mod. ; Dette problemet gjelder naturligvis ikke primært dette bilmerket, Etter hva jeg forstår- de aller fleste merker - om ikke alle (?)

Etter en varm og vindstille høstkveld, åpner jeg bildøren morgenen etter. Gjennombløt og svampete ! inventar ! Hadde glemt å lukke takluka etter kjøreturen kvelden før. Og på natta hadde det kommet en skikkelig regnskur. Dette hadde jo skjedd et par ganger tidligere, men da hadde det heldigvis ikke regnet en dråpe. Det betyr jo full varme - både i kupe og seter - i mange mange timer

Og da blir jo selvfølgelig spørsmålet : Hvorfor er det ikke en funksjon som automatisk lukker takluka når tenningen blir slått av - eller låser med fjernkontrollen ? I det minste en lampe/alarm som varsler at luken er åpen ? Dette kan jo like godt gjelde også vinduer. Og da i sær åpne bakre sideruter kan være vanskelig å huske. Vil jo mene at dette er et problem for flere glemsomme sjåfører der ute ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-11-01 09:35:28 +0200

På mine VW har det så langt tilbake jeg kan huske, vært en halvveis løsning her: når man HOLDER låsen, det være seg vha nøkkelen eller låsknappen, så lukkes vinduene. At det ikke er en automatikk som lukker vinduene når man låser på vanlig vis, er en klar fordel: det hender jo man vil ha en liten gipe på vinduene når bikkja venter i bilen - og så videre! Men jeg ser selvfølgelig poenget her, bortsett fra at det er kjempedumt å la bilen stå med et eller flere vinduer wide open, er det jo som vi vet, veldig mye enklere å bryte seg inn i bilen når det er en liten glipe på vinduet. Ja, tjuven kommer seg inn uansett, men med en liten glipe gjør vi det altfor enkelt for ham!

Nå er jeg blant dem som ikke vil ha takluke om det smalt, uten at jeg skal gå inn i en polemikk om gode grunner til å IKKE bestille bilen med takluke, men jo...prinsipalt sett kunne man sett en stor fordel i f.ex muligheten for å programmere inn en "autolukk" på takluka når man gikk fra bilen! Og for de som ikke har hund i bilen når de springer inn på butikken - det kunne absolutt vært en fordel - og det hadde jo vært så enkelt som å definere at TO klikk på nøkkelen lukket takluke og vinduer.

The Bottom Line er at du har et veldig godt forslag til forbedring av brukervennligheten her! Spill det inn til din favoritt-produsent, så kommer det nok en dag skal du se! Inntil da er det egentlig bare å etablere gode vaner - det jeg kaller "vareopptelling" - når du går fra bilen: det er en mental øvelse der du går gjennom en liten liste over punkter du skal huske: låse døra....lukke vinduene....lukke takluka....dobbeltsjekke at ikke konas håndvæske ligger midt i glaninga på tjuven og så videre. Slike "vareopptellinger" er lurt i flere sammenhenger: bla når man går ut av huset: har du huska å slå av komfyren...huska lommepungen....og så videre! Nei, man trenger ikke være på vei inn i tidlig demens for å ha glede av denne typen øvelser, vi lever i en tid der stress og mas er en del av hverdagen! Og skal vi se det fra nevropsykologens ståsted: sånne små øvelser skjerper hjernen, kanhende det forsinker den prosessen vi kommer inn i når vi passerer 30 :-) Begynn i det små: med en liste med et eller to punkter, der SJEKK TAKLUKA står på førsteplass, så år det nok greit etterhvert skal du se! Lykke til videre med en feiende flott bil!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger