0

Er bruktbil garanti bare piss??

spurt 2021-10-29 16:19:42 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, har lurt litt på om hvordan bruktbil garantier fungerer i det siste.

En garanti som ser veldig overlegen ut fra ett firma som heter «autoconcept». Autoconcept ser ut til å dominere bruktbilgarantiene men har lest litt, både godt å dårlig så derfor valgte jeg å spørre dere, er det bare piss eller er det okei og kan det sammenlignes med nybilgaranti???

Har blant annet sett en Mercedes AMG 63 som har gått 120k cirka og er en 2014 modell. Dette er noe jeg vanligvis ikke vill sett på men den har den såkalte «autoconcept gull» har du noen tanker om det.

Har du og noen tanker om Porsche approved garantien???

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-29 18:50:44 +0100

Vel, man skal nok jobbe i forsikringsbransjen eller være bruktbilselger for å ta så store ord i munnen at man sammenligner en forsikring, som jo er det du egentlig refererer til her, med nybilgaranti. Forsikringsbransjen er ikke en filial av Julenissens verksted eller Frelsesarmeen, tvert om vil jeg si: flere aktører i forsikringsbransjen får flere enn meg til å tenke på kjekke karer i mørk dress fra Sicilia - sier ikke mer! I korthet: man er i bransjen for å tjene penger, og selger deg et produkt med gjennomtenkte begrensninger der det bokstavelig talt ligger grundige regnestykker bak hver eneste setning! Som en kjent ekspert på privatøkonomi så treffende sier, i det lange løp vil egentlig ikke forsikring lønne seg for kundene! Med det tenker han på at for flertallet av kunder vil innbetalingene overstige utbetalingene, hans råd er å droppe forsikringsavtaler knyttet til forhold man så alikevel har råd til å dekke selv!

Når du tar en titt på den første aktøren du nevner - Autococept - fremstår det for meg som om man har en beløpsgrense oppad, stor kroner 60.000, pr skade. Det holder ikke lenge om f.ex et kamkjed hopper over en tann eller tre - eller en registerreim ryker! Dernest trappes forsikringen ned fra og med bilen er 9 år hhv kjørt 150.000 km....! Dernest er det sånn at "følgeskader" ikke dekkes - uavhengig av om komponenten som går til Jesus inngår i garantibeviset eller ikke! Hva som inngår i garantibeviset, ja det får man ikke se uten å logge seg inn hos denne aktøren! Mao snakker vi om et forsikringselskap der kundene ikke får se vilkårene før man har et kundeforhold hos dem!

Uten kommentar forøvrig, et unevnelig forsikringselskap som måtte forandre navn etter at man ødela sitt eget rykte gjennom å havne på "norsktoppen" i rettslige konflikter med egne kunder, selger "billig" kaskodekning gjennom merkeforhandlerne til et kjent bilmerke i Norge. Heller ikke her får man se forsikringsvilkårene uten å inngå en avtale! Uavhengig av hva man måtte mene om akkurat den måten å selge forsikring på, alene de kjente begrensingene nevnt over tilsier at din fremstilling av denne "garantien" er en snill måte å si det på! Min subjektive oppfatning er at dette er et forsikringsprodukt som har begrenset verdi for kunden. Samtidig er det på sin plass å påpeke at du fremdeles har 5 års reklamasjonsrett når du kjøper bil av forhandler....og er bilen under 5 år og solgt som ny i Norge...og ligger "innafor" ifht kjørelengde...så har du jo også fabrikkgaranti.

Spesifikt når det gjelder "Autoconcept", sjekk DENNE: https://no.trustpilot.com/review/auto...

Mhp "Porche Approved" snakker vi om et helt annet konsept: for meg ser det ut til at dette er et produkt akkrediterte Porche-forhandlere tilbyr kunden mot en merkostnad, på spesifikke vilkår, herunder en bestått 111-punkters test. Porche er jo ikke hvem som helst, det er den gode siden av dette. Den mer eller mindre ukjente faktoren er hvilke premisser som foreligger: hva koster dette, hvilke begresninger ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger