0

Bil som bruker mye olje

spurt 2021-10-29 08:00:49 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Kjøpe en Peugeot 308, 2014 modell for 8 måneder siden. Den bruker MYE olje. Den er kjørt 6000 km siden jeg kjøpte den og det er fylt på motorolje 2 ganger fordi den går tom. Den ble sjekket i mai, og det finnes ingen lekkasje. Bilen ble kjøpt hos forhandler. Er dette en reklamasjonssak?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-29 12:25:16 +0100

Om oljeforbruket er vesentlig høyere enn hva Peugeot mener er korrekt for den motoren som måtte befinne seg under panseret, ja da har du en sak. Dette finner du kanhende i instruksjonsboka, eventuelt tar du en telefon til Peugeot teknisk og spør der, be dem gjerne aller høftligst om å sende deg dette pr mail. Normalt sett snakker vi om si rundt 0.5 til 1 liter pr 1000 km, dette varierer noe fra fabrikant til fabrikant. Eller ser Norge et land med store temperaturvariasjoner, derved vil en del av oljefobruket kunne bli "maskert" fordi oljen tar opp litt kondensvann, dette er en medvirkende årsak til at Ola Nordmann ofte får sjokk og brokk, kanhende også motorhavari, når han reiser på sommerferie i retning Tyskland og tråkker gassen i bånn så snart han ser skiltet med "Diese ist eine Grenze" på!

I disse covid-tider har du neppe vært i Tyskland, og om du mener virkelig TOM når du sier TOM, dvs at du har fyllt på si typisk tre liter to ganger i løpet av 6000 km, ja da har du et oljeforbruk på rundt en liter pr 1000 km, og for alle praktiske hensyn: et høyt oljeforbruk. Cluet er imidlertid hva Peugeot måtte mene er "normalt" for din bil - og igjen - for den motoren du måtte ha. Om du derimot er av den sorten som blir nervøs fordi du fyller på en liter, og den faktiske mengen med olje du har fyllt på ila disse kilometerne ikke er mer enn TO liter, ja da vil jeg anbefale deg å måle NØYAKTIG oljeforbruk over de neste 1000 kilometerne før du snakker med store bokstaver! Ja, si endelig fra til forhandler og send endelig en mail med henvisning til hyggelig samtale osv om høyt oljeforbruk, men sjekk peilepinnen....etterfyll til RETT NIVÅ på peilepinnen....og start "måleperioden" samtidig - og ta det derfra. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger