0

Ukjent lyd under kjøring

spurt 2021-10-26 21:15:03 +0100

anonym bruker

Anonym

Har fått en ukjent lyd under kjøring som jeg ikke helt klarer å forstå hva kan være. Er litt som en slags «rumlelyd», og høres bedre i lav hastighet enn høy. Har hatt den på verksted for å undersøke, men de klarte ikke høre lyden. Hjullager er sjekket, så det var det ikke. Lyden blir svakere, noenganger helt borte, når clutchen trykkes inn. Kan det være noe relatert til det? Jeg begynner å tenke at det kanskje kan være lekkasje i slanger et sted, eller er jeg helt på jordet? Har veldig lite peiling på bil.

Bilen er en Ford Mondeo, 2012 modell diesel.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-27 10:21:26 +0100

Vel disse har hatt problemer med massesvinghjulet og når du sier at trår du inn clutchen så blir lyden borte så peker det nok raskt i den rettningen. Reprasjonen ligger lett i 20000 kr nivå så er ikke helt billig. Lekkasje i slanger tror jeg ikke har så mye med lyd å gjøre foruten at det kommer olje eller frostvæske på en reim som kan lage mye artige lyder.

Med Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-27 10:45:22 +0100

Jeg ville gjetta på et lager i clutchen, mener det rette begrepet er "trøstelager". Som regel ikke noen stor greie, men få gjerne et kvalifisert råd fra et verksted evnt en god venn som er over gjennomsnittet dyktig hobbymekaniker - stikkord en hyggelig prøvekjøring!

Det kan også være drivledd hhv drivakslinger som genererer lyd - noe avhengig av om vi snakker for- eller bakhjulsdrevne biler - for Mondeo er det forhjulstrekk hhv firehjulstrekk som gjelder. Uavhengig av om du har det ene eller andre: er det drivakslingene foran som er problemet, vil lyden også variere med sving eller ikke sving. På en bakhjulstrekk - som jo kommer inn i bildet om vi snaker firehjulstrekk - vil krøssa i mellomakslingen kunne gi mye lyd Likeledes vil en karadang kunne lage romlelyd de luxe! Ja, nå er jo Mondeo primært forhulsdeven, men du sikker ikke noe om hvorvidt du har en firehjulstrekker....da kommer dette med mellomaksling og kardang inn i bildet....for ikke å snakke om firehjulstrekket og duppeditten som fordeler trekkkrafta! Når det er sagt: det første jeg tenker på er dette med clutch og trøstelager - kfr innledningen.

Lekkasjer? Sjekk først og fremst der bilen har stått parkert...dernest en sjekk under på bukk....og ikke minst: en sjekk i motorrommet. En lekkasje, i ordets rette forstand, den ser du. Ellers er det relativt enkelt å sjekke olje- og væskenivåer, om du ikke vet hvordan selv, igjen: verksted eller en god venn. Verre er det ikke. Og be advised: også en bil som nærmer seg sin beste alder, lever lengst i landet om du opprettholder et normalt godt service- og vedlikeholdsregime! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-10-26 21:15:03 +0100

Sett: 582 ganger

Sist oppdatert: Oct 27 '21

Antall visninger