0

Hjelp til valg av bil

spurt 2021-10-26 13:58:34 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,

Er i starten av 30 årene og håper dere kan hjelpe meg med å velge bil ut i fra mitt behov og økonomisk situasjon. Har forståelse for at min maks pris begrenser utvalget, men håper å kunne få noen gode tips. Har lettet på Finn.no men er så mye velge mellom.

Maks pris kr 100 000,-. Bagasjerommet må være stort som f.eks VW Passat. Har behov for et mellomstort hundebur for en Gordon Setter. Samt annet sportsutstyr som golfbag etc, samtidig i bagasjerommet (hvis mulig) da det blir vanskelig å ta hundeburet ut og inn da jeg bor i leilighet og har plassmangel til et så stort hundebur.

Bor i Oslo sentrum og reiser ofte på fjellet, så hadde satt pris på firehjulstrekk, men tohjulstrekk går fint også da det er lite kjøring på offroad. Bilen skal også brukes til daglig, til og fra jobb etc.

Håper å kunne finne en driftssikker bil der reparasjonskostnadene ikke blir for høye og som forhåpentligvis ikke har gått mer en 150 000km.

Har dere noen gode tips her? :-)

Mvh Dan

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-26 14:21:41 +0100

updated 2021-10-26 14:22:51 +0100

Glemte å nevne at det må være automat. Og at jeg har vurdert en Volkswagen Passat 1,4 TSI 122hk BMT Highline DSG fra år 2012. Kilometerstand 150 000. Salgspris kr 85 000,-.

Mvh Dan

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-26 16:11:14 +0100

Foreslår at du venter til Norulf har logget på, og foreslått Skoda. Norulf kan du trygt stole på. Hans råd er verdt å lytte til, så lenge det er snakk om fossilt drivstoff :,-)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-27 09:41:54 +0100

Rosende ord fra Kamerat Helmar mottatt med stor takk :-) Førost og fremst_ det er EN TING du skal være oppmerksom på når det gjelder VAG og de SMÅ benzinerne, dvs 1.2 hhv 1.4 TSI: det er et markant SKILLE sånn circa rundt 2013: motorene FØR dette skillet hadde KAMKJEDE og en feilkonstruert strammemekanisme, motoren ETTER dette skillet fikk istedet TANNREIM av den sorten som holder leeeeeeeeenge - og en FUNGERENDE strammemekanisme! Og akkurat når det gjelder DENNE delen av motoren er dette alfa og omega: motorene med KAMKJEDE har hatt en lei tendens til å havarere - det er så enkelt som at om du har litt turtall når kamkjedet hopper over en tann eller tre fordi strammemekanismen ikke fungerer som den skal - ja da går det VELDIG galt!

Dette er IKKE rettet ved innkalling i Europa, og ja, en del biler har fått utbedret dette, hhv fått ny motor, men FØR du løper og kjøper LITEN benziner....skal du SJEKKE dette....og kan du ikke få bekreftet at det er skiftet strammemekanisme, skiftet motor eller at bilen har TANNREIM - ja da er det STAY AWAY! At bilen har "fungert greit til nå" er ikke noen garanti for at du ikke skal få en dårlig opplevelse etter kun kort tid når DU har overtatt bilen - så enkelt er det! Og bare så det er sagt: om VW hadde tenkt litt annerledes med sine biler, kunne man med letthet ha byttet ut denne strammeren mens motoren satt i bilen. Vel - det kan man IKKE - motoren må ut. Derved sitter man i den berømte revesaksa her: det er en svært ressurskrevende operasjon å utbedre dette. På en bil i denne prisklassen blir det fort en kostnad der man må vurdere om det lønner seg - om man da ikke er en dyktig garasje-mekaniker. Og når motoren først er ute - da er det jo like greit å bytte hele motoren med f.ex en motor fra vår gode venn på hoggeriet - eller en overhalt byttemotor der denne strammeren er bytta ut. Men det letteste er altså å velge en bil med tannreim i utgangpsunktet! Som sagt: skillet går rundt 2013!

IKKE ET VONDT ORD OM PASSAT GENERELT, men siden Kamerat Helmar nevner Skoda: tenk tanken på SKODA ROOMSTER eventuelt SKODA YETI. Begge er av typen firkanta-kasse med et hjul i hvert hjørne, Yeti har som regel firehjulstrekk og en TDI under panseret. En skjult perle, og designet på både Roomster og Yeti er såpass spesielt at du får mye bil for pengene! Du får også veldig god plass til både hundeburet og pikk og pakk, og om jeg ikke husker helt feil, har Skoda implementert bakseter som kan flyttes i bilens lengeretning, subisdiært vippes lett ut og inn, på et eller annet tidspunkt. Husker ikke spesifikt når dette kom, men det er en mulig opsjon som er verdt å ha i bakhodet! Om jeg skulle valgt bil til ditt bruksområde, ville Yeti stått på topp!

Dernest ville jeg tenkt i retning av Skoda Octavia ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger