0

Dobbelmasse svinghjul på DSG kasse

spurt 2021-10-26 10:42:42 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Min samboer har en lyd i golfen sin som jeg har klart å lese meg fram til at er svinghjul.. går det an å bare bytte svinghjulet eller er det mer som trengs for å få problemet utbedret? 🤔 det dreier seg altså om en golf gtd fra 2010 med 170hk og DSG girkasse

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-26 11:48:03 +0100

Og hvor lenge kan man kjøre med dette problemet uten å utbedre?

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-27 09:59:47 +0100

Nja....avhenger av hvor mye "lyd" det er det - og hva den EGENTLIGE årsaken er! Sagt på en annen måte: når man får sånne lyder, blir det en kvalifisert gjetning når det gjelder årsaken - man vet ikke sikkert før ETTERPÅ! Det som er litt dumt, er at om det er årsaker av den sorten som aber pløtzlich går over til markant ubalanse og sprenger lagre og andre deler i stumper og stykker, ja da har man tatt den aldri så liten dragdriter! Når det er sagt: er det moderat lyd og man gjerne innhenter et kvalifsert råd fra en mekaniker, ja da kan det være at man kan kjøre en god stund!

Men igjen: man vet ikke før ETTERPÅ hvor lurt det var eller ikke var. Sånn er det bare, noe forenkelt sagt, livet er et risikabelt prosjekt! Det man UANSETT aldri, aldri, aldri skal gjøre når man har lyder eller symptomer av ymse slag, er å "prøve" forskjellge ting for å prosovere frem lyden eller symptomet! Ofte betyr "prøve" det samme som å øke belastningen på det være seg girkassa, clutchen eller whatever - for å "få frem" symptomet! Vips, så smeller det!

THE BOTTOM LINE er at når man har en ulyd, ja da søker man på et eller annet vis kvalifisert råd, og tar det derfra. Og nei, det er ingen generell oppskrift her, min subjektive oppfatning er at man utbedrer problemet så snart som praktisk mulig, i mellomtiden kjører man fornuftig. Verre er det ikke! Når det er sagt: om det er er dette famøse dobbeltmasse-svinghjulet som er problemet, ja da er det ikke verdens undergang. Det koster litt å skifte det, men det er på ingen måte det dyreste man kan komme ut for. Om jeg hadde vært "problemeier" ville jeg sjekka med et par uavhengige, autoriserte verksteder, eventuelt sett hen til Sverige eller Tyskland - ja sogar Danmark er et vesentlig rimeligere land ifht både service og vedlikehold. Ja, du kan endelig få en pris fra et Møller merkeverksted også, men det er fornuftig å sitte nede når du får tallet :-) Ikke et vondt ord om merkeverkstedene, de gjør godt arbe' om du gir klar beskjed om hva du forventer av dem, men feiende flotte lokaler og en liten hær av kundebehandlere med skjorte og slips har sin pris. Sånn er det bare, det får vi ikke gjort noe med.

Og nei - jeg ville nok IKKE gjort denne jobben sjæl der hjemme i garasjen. Det er et par ting som kan gå galt, her skal man benytte en mekaniker som faktisk har gjort dette før! Dette skal du også ha i bakhodet om du forhører deg med uavhengige - og ALLTID autoriserte - verksteder. Mhp Sverige osv - f.ex i ARBOGA i Sverige finner du Krisats Bil, det er rett nok et lite verksted, men når du kommer innenfor døra er det en STOR overraskelse når det gjelder såvel kompetanse som standard på utstyret man har tilgjengelig - helt fantastisk! Like rent og ryddig som min garasje, og altså ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger