0

Bruktbilsalg i gråsonen?

spurt 2021-10-22 10:04:06 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg har sett etter bruktbil i prisklassen 20-60.000. Påfallende mange av disse selges av eiere som har hatt bilen i meget kort tid. Man trenger ikke å gå lenge før man finner gårdsplasser med biler "under oppussing". Mye tyder på at flere driver en betydelig privat omsetning av bruktbiler. Er det noen regler for hvor mange biler , eller for hvor stort beløp, man kan omsette biler for uten å komme under reglene for 5 års reklamasjonsrett? Noen forhandlere annonserer biler under Outlet. Dette begrunnes med at bilene selges med nedsatt pris p.g.a. alder, slitasje og at selger ikke har undersøkt bilen. (Birger N. Haug, Åros selger samtlige bruktbiler på FINN som Outlet). Kan en forhandler unngå kjøpslovens regler for reklamasjon ved å kalle et salg for Outllet? Burde ikke en forhandler ha plikt på seg til å vite hva det er han selger, uansett pris?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-22 11:43:57 +0100

updated 2021-10-22 11:44:15 +0100

Gråsone ja men skriver man under på en outlet bils kjøpskontrakt så er det svært viktig at kjøper vet hva han gjør. De selges ofte bare til oppkjøpere eller personer som vet hva de går til og gjerne har kunnskap nok til å handtere objektet man kjøper. Det skal jo ofte være rause avslag på en slik bil nettopp for risikoen man tar så er jo ikke noen vits i kjøpe en slik til markeds pris da kunne du jo like gjerne kjøpt den hos en forhandler med garanti og greier. Ja kjøper du en outlet så ligger risken på deg foruten heftelser og det selger ellers vet om bilen fks service hefte, påkost der kvitteringer ligger i hanske rommet osv. Utrykket at man kan ikke få både i pose og sekk blir en grei benevnelse her. Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger