0

Hvorfor i all verden ha ladeluka på venstre side bak?

spurt 2021-10-20 10:31:05 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei!

Hos meg og mange andre er det trangt om plassen i garasjen og vi liker best å rygge inn. Da kjører man med høyre side av bilen så nært veggen som mulig på den siden slik at det blir lettest mulig å komme seg ut på venstre side (sjåførsiden).

Det synes da for meg som veldig riktig og naturlig å ha ladeluken på samme side som sjåførsiden slik at den er lett tilgjengelig for lading når man har parkert hjemme (hvor de fleste lader for det meste).

Hvorfor har da så mange (spesielt tyske) bilmerker ladeluken bak på høyre side hvor det nesten er umulig å komme til i en trang garasje etter man har rygget bilen på plass?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-20 14:14:28 +0100

Det enkle svaret på "hvorfor" er at ladeluka naturlig nok må plasseres et sted....og siden våre tyske venner har hatt for vane å plassere påfyllingshølet for benzin und diezel an der rechte seite, vil det være ganske naturlig å videreføre en god tradisjon! Når det er sagt, oljenasjonen Norge ligger også helt i toppen når det gjelder både andelen elbiler i markedet....og andelen innbyggere som eier egen bolig og således har en reell mulighet til å lade hjemme, ofte i egen garasje, på det viset du antyder.

Sånn er det faktisk ikke i resten av verden! Dels er elbilandelen svært lav "der ute", det har flere årsaker, stikkord "strømpriser" og "kullkraft" står høyt på lista her! Og ikke minst: det er faktisk ikke så mange som eier egen bolig, enda færre som har mulighet til "hjemmelading". Og der er vi ve sakens kjerne: ved kommersielle ladetilbud vil det være fordelaktig om flest mulig elbiler har den eller den plasseringen av ladeluka! Siden tyskerne setter pris på sine tradisjoner - her påfylling an der rechte seite - ja hva er mer naturlig enn å se dette som en ønskelig standard?

Ser vi hen til land med høyreratt, er det en trend at påfylling skjer på VENSTRE side! Og som vet, å flytte tanken på bilen og påfyllingsrøret, det er ikke noe produsentene har ønsket å gjøre, det er ille nok å måtte tilpasse seg høyreratt og venstreratt! Derfor har plasseringen med høyre hhv venstre vært så seiglivet og veletablert! Med ELBILER skulle man tro at det var enklere: "bare" en kabel som må fløttes litt på! Men det er litt mer enn det, og siden Ohms lov fortsatt ikke er opphevet, ønsker man egentlig at denne kabelen skal være kortest mulig! Mao dersom man har funnet en grei plassering av ladeluka når man tegnet bilen og plasserte batterier, kraftelektronikken som styrer ladingen og alt det andre, ja da blir det ofte sånn - permanent! Man endrer IKKE på denne plasseringen for forskjellige markeder - heller ikke for å innynde seg i "elbilnasjonen" Norge! Kfr at det norske markedet fremdeles er knøttlite - selv om vi liker å tro noe annet innimellom!

Atter andre elbiler, for ikke å forglemme ladbare hybrider, har sporadisk kreative og spennende plasseringer av ladeluka, gjerne midt i fronten foran, på en forskjerm, eller kanhende midt på hekken - legio muligheter! Dette styres altså i stor grad av hvor man måtte ha funnet det for godt å plassere ting og tang. Sånn er det bare! På samme vis har vi jo sett konvensjonelle biler som har hatt tilsvarende løsninger, også der har det med plasseringen av tanken å gjøre. Heller ikke her ønsker man å gjøre påfyllingsrøret - altså ekvivalenten til kabelføringen i en elbil - unødig lang.

At det kan være vondt og leit for mange med en helt vanlig, ofte trang garasje - helt sikkert! Men det eneste du eventuelt kan gjøre, bortsett fra å slå høl i veggen på garasjen på et egnet sted og tilpasse garasjen til behovet, er å velge ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-20 18:32:48 +0100

Logikken med hvorfor den lades fra ene eller andre siden var nok ikke bestemt ut ifra om du liker å rygge inn i garasje din så der kan man jo nesten si at hvorfor i all verdenskal du rygge inn i garasjen din og ikke heller kjøre den rett inn slik at det blir enklere for deg. Noen bilmerker har dette på ene eller andre siden alt etter bilmerke og blir sikkert slik fremover også, sånn har det vært stort sett alltid også for oss som fyller banlig drivstoff så skjønner ikke helt problemstillingen her.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-20 20:08:19 +0100

Hvis du, i likhet med de fleste andre, sliter litt med å parkere nær høyre vegg kan en speil montert i innerste hjørne være god hjelp. Montert i riktig vinkel kan det bli riktig bra !

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger