0

Problem med CVT-kasse, nå er garantien gått ut

spurt 2021-10-06 11:07:14 +0100

Hei Benny,

Jeg ble den lykkelige eier av en Qashqai 2016 i februar 2017, bilen var da et halvt år, gått som demobil hos forhandler. Etter ca et 1,5 år begynte jeg å merke 'lugging' og turtallsjaging under kjøring. Den lange historien kort er at bilen ble de neste tre årene satt på verksted over et dusin ganger, hvorav ti ganger var knyttet til direkte jobbing (på garanti) mot de tingene jeg hadde anført. De to siste gangene var også etter garantien utløp på bilen, 7.juli i år. Jobber som er utført i løpet av treårsperioden er blant annet: - Oppdatert software - Rens av innsugsrør - Skiftet solenoid-ventiler - Renset ventiler, skiftet registerkjede - Skiftet girkasse (etter 38.000 km, bilen nå gått ca 70.000)

Etter siste opphold hadde merkeverkstedet fremskaffet dokumentasjon fra Nissan på at alle mine 'klager' var innenfor normal oppførsel med CVT, eller "innenfor spesifikasjoner" som det ble kalt. Nærmere bestemte gjelder dette : - " RPM oscillations (+300-500 rpm) and increase of engine noise during downhill/uphill detection >5% or high speed curves"

Det er selvfølgelig bittert å få denne beskjeden. Det jeg lurer på nå er; - Har jeg en sak (eller håp om) å få utbedret feilen på garanti/for merkeverkstedets regning eller må jeg bare leve med dette så lenge Nissan selv hevder at dette er 'som forventet'? - Hvis ja, hvordan burde jeg gå frem? Merkeverkstedet forholder seg til Nissan og gjør ikke noe mer med bilen nå. - Hvis nei, vil trøbbelet med CVT være skadelig og i verste konsekvens føre til motorhavari?

På forhånd takk :)

-Kaj

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-06 11:48:40 +0100

updated 2021-10-06 11:55:44 +0100

En cvt girkasse er ikke for alle og du kan nok oppleve både vandring i turtall og med påfølgende hørbar motorjaging. En kamp mot Nissan er nok ikke helt lett å nå igjenom med men om de eller du har rett her er en annen sak. Du har jo vært flittig gjest hos Nissan verkstededet og føler vel snart at det er ditt hjem nr 2 ref antall besøk. Noen ganger og på noen biler kan det nok ligge en bug i systemet som de rett og slett ikke finner ut av som jeg tror det gjør her det kan vre noe så,enkelt som at en ledning ikke er presset på riktig i en kontakt og vipps så er det problemer man stort sett aldri finner ut av uten å bruke svært avenserte systemer. Ja veivaksel på motoren er slett ikke glad i stadig ubalanse i turtall og lugging som du sier men mange motorer takler det likevel helt fint og det blir trolig ikke noen brekkstang overfor Nissan fra din side. Jeg ville nok prøvd en annen Quaskhai med samme opsett på gir og motor og sammenlignet, er det store avik i fra det du opplever fra den ene til den andre bilen tror jeg at jeg hadde gått videre i saken med at når den var umder garanti så brukte de mere enn sine 3 forsøk med å fikse samme problem. Vi bileiere må ikke stå med lua i hånden og spør om vi skal bøye oss fremover så de kommer lettere til men faktisk kreve sin rett og spør du meg så er det du som har rett her da det nesten er skamme krok for Nissan med alle de verkstedsbesøkene du har hatt og der kan de stå og se på skotuppene sine til de virkelig tar tak og løser problemet ditt.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-06 16:06:28 +0100

I følge Teknikens Varld nr. 18. 26/8-21 har det vært store problemer med CVT girkassene hos Nissan. Det er eksempler på biler som har byttet girkassen flere ganger under garantiperioden. Hilsen Arne M

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-06 16:06:29 +0100

I følge Teknikens Varld nr. 18. 26/8-21 har det vært store problemer med CVT girkassene hos Nissan. Det er eksempler på biler som har byttet girkassen flere ganger under garantiperioden. Hilsen Arne M

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger