0

Dekkes skivebremser av nybilgaranti?

spurt 2021-10-05 05:54:38 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Har en 3 år gammel Skoda, gått litt over 40000km. Alle servicer er fulgt på merkeverksted. Da jeg gjennomførte 40000km service fikk jeg beskjed om at både skiver og bremser måtte skiftes, er ikke dette tidlig og bør dekkes av en garanti. Eller kunne det vært oppdaget før slik at det kunne ha bli gjort noen med før alt måtte byttes? Mvh Jan

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-05 06:30:48 +0200

Noen bilmerker har dette på garanti og andre ikke så tydelig Skoda da ikke har garanti på skiver. Nettopp det med skiver en en vanskelig greie da alle har forskjellig kjøremønster og må kanskje bytte de ved hver eu kontroll mens andre kan kjøre 100 000 km og kanskje mere på sine skiver. Jo 40 000 km er ikke alfor mye og det er oftest rust som er årsaken til at de må byttes og ikke at de er utslitt. Jeg behandler bremsene pent og kjører lenge på mine ved å alltid tørke de ved å ta en liten tur etter fks vask av bilen og nappet samtidig litt i håndbrekket slik at skivene bak også renses. Noen kraftige innbremsinger får også med de bakre skivene slik at de får en rens for rust belegg. Fuktig vær er også en synder til rust spesielt hvis,bilen alltid står ute så vestlandet med høy luft fuktighet er mere utsatt en Nord Norge og Sør Norge. Det er likevel ikke helt riktig at garantien ikke dekker skiver da produksjons feil og feilmontering slik at skivene blir skadet er under garanti så også bremseklosser hvis fks limingen mellom friksjons materiale og,stålet i klossen slipper og forårsaker skade. Problemet er jo å få bevist og overbevist verkstedet om at så er tilfellet i fks din sak og krever endel kunnskap blant annet ved å undersøke skive og klosser så,vanligvis kommer man ingen vei. Man kan også sende mail til Skoda importøren og be de se på saken eller be verksted sende over,saken din til importøren og noen ganger får man faktisk medhold spesielt hvis det er grenselands tilfellet og at verksted oversender bilder etc.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger