0

Bensin-fylling

spurt 2021-09-27 10:15:08 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Har nylig kjøpt en boble 1973mod med original motor.

Kan jeg fylle 95/98 blyfri eller må jeg finne en stasjon som selger 98 oktan? Evt finnes det tilsetningsstoffer å få kjøpt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-27 12:25:46 +0100

En liten runde med vårt store orakel "google" forteller at alle VW-produserte topplokk fra 1966 and on skal ha ventilseter som fungerer helt greit med blyfri bensin. Ellers ble alle motorer fra 1971 and on bygd for blyfri benzin. Normalt sett ier det heller ingen grunn til å kjøre på 98 oktan på en luftkjølt boble, dette er ikke motorer med spesielt høy kompresjon. Ja, det finnes de med såvel luftkjøla som "wasserboxer" som hevder motorene deres går bedre på 98 oktan, på samme vis er de de som hevder at blytilsetning er tingen - det er som kjent veldig lenge siden man kunne få kjøpt blybensin - men etter min oppfatning er dette veldig, veldig subjektivt: de aller fleste "vestlige" motorer produsert etter 1970, går aldeles utmerket på 95 oktan.

Om du hadde hatt en ekte SSSR-bil kunne det ha vært a complete different matter, men den andre veien: Moskwitch med sideventilert motor f.ex går like godt på alt som flyter, faktisk heller bedre på det vi kalte "båtbensin" i hine dage, enn si parafin, white spirit, tennvæske med en liten skvett benzin oppi :-) Men da snakker vi 50 hhv 60-tallet. Nyere motorer - si fra 1970 and on - også i SSSR - kunne ofte kjøres ned til traktorbensin, men gikk like greit på 95 oktan. På disse motorene hadde man forøvrig i all sin visdom montert en fordeler med det som ble omtalt som "oktanvelger" i instruksjonsboka, det var rett og slett en "dings" der man kunne justere tenningspunktet den ene eller andre veien. Ikke voldsomt mye, men nok til å kunne kompensere for lavere hhv høyere oktan.

Dette kan du ha i bakhodet med din bil også: om du opplever tenningsbank, ligger årsaken like ofte i feiljustert tenning som i drivstoffet. Lykke til med en feiende flott klassiker!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger