0

Manuell vs automat

spurt 2021-09-22 05:50:57 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, er automatkasser nå så raske at de vil slå manuelle kasser i en akselerasjon?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-22 07:02:46 +0100

Akselrasjons tidene fra 0-100 km/h går nok enda i favør av manuell giring men de som utfører testene er ikke personer hentet inn tilfeldig fra gaten men trente sjøfører som gjerne er ansatt nettopp som test sjåfører. Når det gjelder hvermannsen som deg og meg vil vi trolig aldri kunne greie å slå tidene en automat greier å prestere særlig etter at 7-8 og 9 girs dsg kasser kom i produksjon.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-22 09:52:02 +0100

Ja, det er en stund siden automatkasser var synonymt med treig aksellerasjon! Rett nok finnes det ennå biler med kraft-til-varme konvertere, men som Kamerat Wizard sier, en moderne automat, ofte DSG eller sånn circa barn av samme mor, har vesentlig mindre tap i verdikjeden og girer raskere enn selveste Fantomet, med knapt nok målbar reduksjon av kraft under selve giringen!

Den andre ytterligheten er f.ex amerikanske to-trinns automatkasser fra 50 år tilbake i tid, da hadde man en gedigen kraft-til-varme konverter der under bilen, det verste var at denne greia, som jo bidro veldig mye til å konvertere drivstoff til varme, var i bruk hele tiden! Hver gang du tenkte på å tråkke på gassen, økte turtallet, men den økningen i kraft som økt turtall medfører, den kom rett og slett ikke frem til drivhjulene før det hadde gått en god stund med mye brumming! Da begynte det å skje ting, men himmel og hav: selv med flerfolidge hundre hestekrefter var aksellerasjonstidene i klasse med datidens Volkswagen Beetle! Forferdelige greier, ikke rart at de første Golf GTI ble en formidabel suksess og ble oppfattet som fenomentalt raske i USA! Når det er sagt, det var jo en viss vektforskjell også....noen tonn!

Nå er altså den tid mer eller mindre forbi, i dag har man også et godt stykke på vei implementert raskere og mer effektive girkasser i USA! Verden går fremover- iallefall på enkelte områder!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger