0

Surklelyd i bil

spurt 2021-08-29 20:15:44 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Motorlampen i bilen min lyser, den har gjort det i over ett år, merker ikke forskjell på kjøring eller start/stopp utenom at det lukter unormalt mye bensin! (Ingen endring i mengde eksos eller noe vond lukt) Det kommer også en «surklelyd» når jeg stopper bilen, den kan høres i alt fra 15-40minutter, det varierer veldig hvordan lyden er, noen ganger høres det ut som om man rører på en halvfull kanne med vann. Noen ganger høres ut som et tett sluk hvor litt og litt vann kommer ned i sluket «ploppelyd» Jeg har lest meg gul på nettet uten å bli noe klokere, har vært på verkstedet å feilsøkt bilen og der sa de bare « avgasserkontroll» det kan naturligvis være årsaken til besinlukt, men jeg er fortsatt uviten på surkle og plopplydene

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-29 23:07:13 +0100

Her ville jeg tatt bilen med til en bedre mekaniker. En som kanskje er spesialisert seg på bilmerket ditt. Eventuelt forhandler. Du gir ikke mye info, så alt avhenger om bilens stand. Er det en gammel haug av en bil som du ikke har planer om å få EU kontrollert nestegang den må det så kan du la det være. Men om du skal ha den lenger må du fikse dette før EU helst.

Kan tyde på tett EVAP system. Få dette nærmere sjekket. En generisk OBD scanner burde gi deg en pekepinn på hva feilen kan være. Du kan kjøpe den en enkel OBD2 scanner på Biltema eller Jula for noen hundrelapper som vil kunne gi deg noe info. Er ikke sikkert du trenger det om verksted ikke fant noe annet en «generisk» kode. Som vil få motor lampe til å lyse. Så lenge den ikke blinker så er det ikke fare for ødeleggelse av katalysator osv. Men må selvfølgelig bli sjekket opp.

Om du lukter og hører bensin fra potta bak. Kan det jo tyde på en liten «missfire». Men er vanskelig å si. Om det skulle vise seg å være missfire så skal lampa blinke. Men du nevnte ikke dette. Unormal lukt av bensin, spesielt fra bakre potte, betyr at bensin ikke blir brent og renner ut gjennom potta. Som ikke er bra.

Book en time hos en annen mekaniker for en ordentlig sjekk av EVAP systemet og tenningsystemet. Så burde de finne ut av det.

Åpen for innspill og rettelser av dere andre her i gruppa :)

Hilsen kamerat Samiano

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-30 10:23:07 +0100

Greit og fornuftig svar fra Kamerat Samiano, fortsett gjerne å skrive litt fremover!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Det skal jeg gjøre. Når jeg får tid :)

Samiano gravatarbildeSamiano ( 2021-08-30 11:37:06 +0100 )rediger
0

besvart 2021-08-30 13:04:09 +0100

Jeg tror nok at kommer det surklelyder etter man har stoppet bilen så er det noe med kjølesystemet som ikke er som det skal, noen biler har sirkulasjonspumpe inn til coupeen og kan muligens gi disse lydene hvis den er defekt. At det kommer gass fra sylindere er nok heller ikke utenkelig og kan nok også gi litt lyder fra seg når motoren kjøles ned igjen. Samiano har uansett lagt en føring man skal høre på her og det er en feilkode avlesning og har man ikke forbrenning i en sylinder pga at vann kommer inn i forbrennings kammer så blir det nok litt bob bob om det er lønt å prøve å reparere dette for er topp pakningen gåen så er det samtidig en dyr reprasjon. Skrur man selv så ja da er det jo litt delekostnader men vil ikke være i nærheten så dyrt som time forbruket og så er det jo ofte sprekk, tæring eller at toppen rett og slett har slått seg som gjør at man også må på leiting etter ny topp. Det med lyder er foresten ganske intresant da vi tror at det er lyden vi oppfatter som et riktig men en annen vil beskrive det anderledes og en annen igjen beskriver lyden som noe annet. Konas Outlander lagde en lyd i ca 140 km/h på motorveien i Danmark men man kan jo tenke seg at hvis kona kom til Merkeverksted med bilen sin og fortalte at bilen spiller blokkfløyte i 140 km/h så hadde jo sikkert verksted glodd seg ihjel på henne og lurt på om alt sto helt rett til he he, lyd er subjektivt eller var det objektivt ja uansett vi har ihvertfall ikke samme oppfattninger her iallefall så begynn med feilkoder så går det nok greit skal du se.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger