0

Mercedes kontra Skoda

spurt 2021-08-25 11:46:33 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Eit enkelt spm, kanskje vanskelig svar: Kva er lureste kjøpet her?

  • Mercedes Benz E class 220d 194hk 2017 mod, Km 300000, pris 200000kr eller
  • Skoda Superb 2 Tdi 190hk L&K 4x4 aut 2017 mod, Km 165000, pris 280000kr

Mercedeser går vel ofte lengre enn Skoda, så har ein bil like lenge her? Og annenhåndsverdien, vil mercedesen "stagnere" litt mens Skodaen fortsette å falle i pris? Utgifter, er det dyrere å holde ein mercedes og er antall problemer færre enn på skoda med høg km? Blei mange spm her;)

Mvh Bjarne

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-25 14:44:45 +0100

updated 2021-08-25 14:46:46 +0100

Hverken Skoda eller Mercedes er immune mot problemer og slitasje så hvis du tror at bare det er en Mercedes så er alt greit men desverre sånn et det ikke , Skoda er en oppegående bilprodusent med masse aner tilbake i tid og skulle ikke forundre meg om ikke Skoda egentlig er vel så bra ang tekniske problemer og ja også kvalitet. Når du selger får du kanskje litt mindre men du har trolig også betalt litt mindre så regnestykket må nesten studeres litt. Bilens stand ved overlevering er nok det vikstigeste så sjekk nøye før du kjøper. Superb er egentlig en feiende flott bil så her skal ikke nervøsiteten din ta overhand til og med mot en Mercedes, jeg ville latt det bli litt hipp som happ og valgt den jeg likte best og som Mr N Wolf sier det er jo ikke før 300 000 km at bilen begynner sitt egentlige liv he he.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-25 17:29:13 +0100

He he. Et artig spørsmål. Det hele ender opp i et spørsmål om du vil kjøre en ekte bil, eller en slags etterligning 🤣 Jeg har kjørt MB i 30 år (med et avvik på 1,5 år nylig som er rettet opp i nå) Jeg er ikke et sekund i tvil. Kjøp Mercedes. Livet er for kort til å kjøre piratkopier. MEN, MB kan bli dyrere dersom du er en som MÅ til Bertel O. Steen med reparasjoner. De er primært ute etter dine barns arv. Jeg har opplevd å halvere prisen ved å dra til Sverige. Og tro meg, det er ikke langt i en MB, uansett hvor du bor 😁 Mercedes er enkle å skru på, så alle frittstående verksteder kan gjøre en god jobb. Det kan du også, dersom du ønsker det.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-25 18:17:53 +0100

Mange kloke ord her, og skal jeg være helt ærlig, har nettopp denne Mercedesen en høy stjerne hos meg. En god venn som også er medlem i autoriserte gjerrigknarkers landsforbund, har en sånn, og han har kjørt år ut og år inn uten problemer whatsoever. Nå kjører riktignok heller ikke han så mye lenger, mener bilen hans nærmer seg opp mot de 200, 100 til så kan man vel kalle den innkjørt. Og som Kamerat Helmar sier, det er egentlig VELDIG lurt å dra til Sverige...eller til Danmark....som min gode venn gjør. Mantraet "Norge er et høykostland" gjør seg VELDIG gjeldende om man bruker BSO! Men dette er en grei bil - et uavhengig, autorisert verksted gjør ofte like godt eller bedre arbe'. Det dreier seg egentlig mest av alt om å velge sine samarbeidspartnere med omhu, og når man finner noen som leser tankene dine og gjør like godt arbe' som du ønsker deg, ja da tar du godt vare på dem og bruker dem i år ut og år inn!

Når det gjelder Skoda, snakker vi om en bilfabrikant som bygger VW, bare bedre. Jeg har vært på en av fabrikkene for noen år tilbake, det eneste som gjør at jeg kjører VW og ikke Skoda i dag, var lang leveringstid sist jeg handla bil. Superb er en feiende flott bil om du trenger såpass stor bil, men be advised, ta gjerne en tur innom Skoda-sjappa og se litt nærmere på Octavia også, den er stor innvendig og noe mer kompakt utvendig, noe lettere er den også, med de fordeler det innebærer. En Golf, bare bedre plassutnyttelse og et litt mer spennende designspråk. Superb på sin side er Passat i forkledning, bare mer for pengene og på alle vis like god eller bedre. Enkelte "ekseprter" klager på "dårlig understell", merkelig nok mener de samme "ekspertene" at Passat er myyyyyyye bedre. Forstå det den som kan - demperne er av samme sort og hjulipphenget er et barn av samme mor - ingen egentlige revolusjonerende forskjeller der.

Om Skodaen kan gå lenger enn langt? No problemas. Det kan Merecedes også, oppskriften er enkel og grei: ta vare på bilen og den tar vare på deg! Dvs service til korrekt intervall, NB NB NB oljeskift - ALLTID med filterbytte - hver 15.000 km - max 20.000 ved mye langkjøring - og understellsbehandling med jevnlig etterbehandling. Det lønner seg bokstavelig talt med alt som kommer fra VAG, og min gode venn med Mercen....han har også passet på den biten med bilen sin,. Koster lite og gir mye - spesielt om du er en klok mann som har skjønt at dette med å kjøre bilen lenger enn langt og eie den si 10 år eller mer, er en smart ting sett fra et økonomisk ståsted: stikkord: overgangskostnad. Jeg har selv kjørt en Passat 1.9 TDI snaue 500.000 før den ble smadret, bilen fremsto som ny både teknisk og hadde nær sagt, kosmetisk....bla aldri nødvendig å etterfylle olje mellom oljeskiftene...heller ikke ved motorveikjøring ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger