0

Mange diezelbiler med startvansker ?

spurt 2021-08-21 19:21:46 +0100

Jeg registrerer til min store forundring at veldig mange lar dieselbilen gå på tomgang, mens de står parkert. Være seg utenfor supermarkedet, mens mannen venter på fruen som handler. Eller utenfor stasjonen, i påvente av noen som kommer med toget. Eller utenfor kebabsjappa mens maten spises. Hva kan være feil med alle disse bilene ? Det kan vel ikke være førerne det er noe galt med ??

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-21 21:18:31 +0100

Det har du helt rett i, og hvorfor må man bare undre seg over. Bilens skyld er det neppe, da står vi igjen med føreren, og min subjektive oppfatning er at dette ofte er de samme som har et kjempeproblem med å gå mer enn to skritt: foran Supern' parkerer de frekt og freidig på handikap-plassene, og om de skal inn for å kjøpe søplemat, det være seg i kebabsjappa eller benzinstasjonen, ja da parkerer de så nær døra som overhode mulig - har til og med observert de som parkerer FORAN døra - klint inntil sånn at det knapt nok er mulig for andre kunder å komme forbi! Helt fantastisk , og handikappet sitter som du antyder, mellom ørene!

Vel er jeg autorisert gjerrigknark og slår av motoren hver gang jeg står stille mer enn 15 sekunder (om ikke automatikken gjør det) , men helt siden jeg vokste opp midt i en liten landsby mellom sør og østlandet, har jeg hatt en innbitt motvilje mot biler som står og kverner på tomgang! Det har seg sånn at rundt torget der jeg vokste opp, var det på det meste tre blomsterbutikker, og før moteordet "global oppvarming" var oppfunnet, var det ganske så kalde vintere. Blomster liker ikke kulde, for å holde temperaturen over frysepunktet sto blomsterbilene og gikk på tomgang i lange tider - hver dag! Og ja, dette var diesel - av den gamle sorten - og siden vi bodde i en bygård av den enda eldre sorten - med glisne vinduer - fikk jeg oppleve den deilige lukta av diesel-eksos dagen lang. Ja, jeg liker jo egentlig eksos-lukt, men jeg er altså lynrask til å slå av moroa når jeg parkerer.

At jeg er som jeg er, gjør at også jeg legger merke til disse tullingene som bare MÅ la bilen gå på tomgang, det være seg 10 minutter eller for den sakens skyld, både en og to timer! Nå er det jo en ganske høy andel dieselbiler, og det er dieselbilene vi hører lettest, men jaggu er det en utbredt uskikk å la bensinbiler også stå og snurre! Igjen, et veldig stort handikapp mellom ørene! Der er det unektelig en god ting med elbiler, dog så jeg faktisk en elbil som blokkerte TO av handikap-plassene på Biltema forleden - til og med en feiende flott ny VW ID.4! Dessverre hadde jeg ikke sprit-tusjen i lomma den dagen, ellers kunne jeg jo skrevet en hilsen og gratulert med diplom i rasshøl-foreningen på ruta eller døra! I det hele tatt: man skal tenke på sine medmennesker!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-22 08:17:39 +0100

updated 2021-08-22 08:52:35 +0100

Dine observasjoner om sammenhengen med parkering, tror jeg er riktig, Norulf. Kan det tenkes at hjerneskaden som du antyder kan skyldes eksos ? Slik at de det gjelder blir verre og verre ? I en parkert bili, særlig i medvind, vil det alltid komme inn litt eksos. Det tryggeste er nok å kjøre elektrisk ? 🤣 Den Id4 du så var nok en misforståelse. Vi som kjører elektrisk gjør da ikke slikt...

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-22 10:12:34 +0100

Vel, jeg tok et feiende flott bilde av tufsen med ID.4 og skilt som begynte på "E..." :-) Det bekrefter jo egentlig det vi allerede vet: andelen rasshøl er konstant, uansett åssen bil de måtte kjøre!

Og nettopp der har vi nok en mer plausibel forklaring på dette med hjerneskaden: jeg liker å tenke at de aller fleste av oss er en passe blanding av engel og rasshøl - fritt sitert Alex Von Rosen. Noen av oss har litt mer engel, enkelte ligger nok veldig nær engel, mangler bare vingene, mens andre bikker over til å fremstå som utsøkte rasshøl med islett av ekstrem egoisme. Sånn er det bare, men heldigvis, de aller fleste av oss er altså en passe blanding! Jeg tenker at både du og jeg er nokså perfekte i så måte, gode kompromisser er ofte bedre enn ytterpunktene! Ha en fortsatt fortreffelig søndag, til og med været viser seg fra den beste siden i dag! Vi er vel heldige, vi bor i et land der vi er overstrødd med natur-ressurser, et greit klima (ingen selvfølge i disse tider) og mye plass for en etter alle praktiske hensyn, veldlig liten befolkning!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

👍 Fin dag til deg også !

Helmar gravatarbildeHelmar ( 2021-08-22 10:27:32 +0100 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger