0

Registreringsnummer

spurt 2021-08-16 14:44:26 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg finner mye moro for meg selv med å følge med og forstå hvordan de enkelte lands registreringsnummer er oppbygd i sin logiske forståelse (som oftest). Særlig Tyskland og Storbritannia er artig å følge med på. Det jeg har lagt merke til er at Russland, etter at det byttet navn fra Sovjetunionen, ikke bruker kyrilliske bokstaver lenger. Hvorfor er dette skjedd, hva var grunnen? Jeg lærte å lese litt russisk i forsvaret i sin tid, men det er vel få som kjenner det russiske alfabetet sånn til hverdags i Vesten i dag. Motsatt tilsvarende trodde jeg det samme i russisktalende land, de kjenner ikke mye til vårt alfabet. Nettopp derfor finner jeg det merkelig at de ikke bruker kyrilliske bokstaver lenger. Vet du noe om dette? Mvh Birger Kvalvær, nær Trondheim

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-16 15:58:25 +0100

Jeg og James Bond har et par ting til felles, en av dem er at vi har reist ut og inn av Russki' Federatze' et par tiår :-) Men til forskjell fra vår gode venn 007, er jeg mer opptatt av å fotografere russiske biler, spesielt SSSR-biler, men også nyere biler. Når jeg tar en titt på bildene jeg har tatt i årenes løp, ser jeg at bilskiltene hele tiden har hatt kerylliske fonter, men der man i det "gamle" skiltsystemet også hadde det vi kan kalle unike, kerylliske karakterene, bruker man i nyere tid kun de tegnene som har en look-alike i det latinske alfabetet. Som du sikkert vet, dette betyr ikke nødvendigvis en fonetisk likhet, men det gjør iallefall russiske bilskilt enklere å lese for de som ikke har det være seg behov for å lære seg russisk go/eller det kerylliske alfabetet, eller for den sakens skyld, ikke har sett lyset og skjønt at engelsk egentlig ikke er et like stort "verdenspråk" som imperialistene vil ha det til - spesielt ikke øst for Sinsenkrysset :-) Og som det står på T-skjorta jeg av og til tar frem: Russia er alltid Russia, selv om RF er en helt annen verden enn SSSR!

Uavhengig av dette, du finner en grei og passe opplysende artikkel om emnet HER: https://www.skoda-storyboard.com/en/m...

Og vil du se bilder fra ein russisk bil-kvardag, ta en titt HER: https://northernwolf.piwigo.com/

Be advised, det er en drøss forskjellige temaer her, du må klikke litt for å finne frem til bilbildene, gå først og fremst itl PUBLIC ALBUMS! For de av oss som er spesielt interessert i SSSR-biler, er det vel verdt å ta en titt, der finner du også diverse varianter over temaet nummerskilt! Ja, har en hel del bilder til fra tidligere år under forberedelse...de kommer etterhvert! Ha en god dag!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-16 16:03:01 +0100

Fenomenalt og lærerikt svar. Ordentlig artig !

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-08-16 14:44:26 +0100

Sett: 189 ganger

Sist oppdatert: Aug 16 '21

Antall visninger