0

Hva gjør jeg?

spurt 2021-08-10 08:46:28 +0200

anonym bruker

Anonym

Kjøpt en Honda CRV med 50/50 garanti. Har måttet reparere for 30.000 etter en måned. Får ikke kontakt med selger lenger. Har forsøkt alle kanaler. Hva kan/bør jeg gjøre? Har jeg rett til å heve handelen? Selger opplyser at bilen er EU-godkjent til 2023,men det synes underlig i lys av reparasjonen som måtte foretas. Bl. a. måtte deler i bremsesystem et byttes ut. Hva kan jeg gjøre??!!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-10 14:03:30 +0200

Vel, om selger har forsvunnet fra jordens overflate, har du et problem: der hvor intet er, har selv fanden tapt sin rett! Men, siden vi er inne på dette med "rett": dine rettighetre og plikter finner du i kronologisk rekkefølge HER: https://www.forbrukerradet.no/forside...

Som du ser, det er en vesensforskjell om selger er en privatperson eller en proffesjonell part. Det som er fellesnevneren, er at du uansett må ha orden på sysakene - stikkord dokumentasjon - og gjøre de rette tingene i rett rekkefølge. Som Benny skriver i en artikkel forleden, feilene må ha vært tilstede når du kjøpte bilen, underforstått her er at du må kunne sannsynliggjøre dette. Stikkord: kvitteringer. Men, det er et stort "men" oppe i dette: selger må få en rimelig sjanse til å utbedre eventuelle feil og mangler. Det har du tydeligvis ikke hatt mulighet til å gi ham - eller? Du sier heller ikke om om premissene for denne 50/50 garantien - hva som ligger i dette, om dette gjenspeiles i en kjøpekontrakt osv osv...

Uavhengig av hva som ligger i bunnen her, sjekk rettigheter og pliker og ta det derfra. Om selger er borte-vekk? Tja, rent hypotetisk sett kan de fleste personer spores opp, men det er ressurskrevende, og jeg tenker at det neppe er tilfeldig når det være seg en bruktbilselger eller en saksbehandler i et forsikringselsap aber pløtzlich gjør seg selv utilgjengelig. Selvfølgelig, det kan være sykdom, sånn kan man muligens tenke til det motsatte er bevist, men det kan også være at han var fullt klar over at du ville få mye moro med bilen og rett og slett har reist til Spania! Legio muligheter! Men jooooooooo.....du kan spore opp vedkommende, om ikke annet, så for å ha et sted å sende en skriftlig klage, gjerne med et "PS, jeg vet hvor du bor" med små bokstaver i siste avsnitt. Det er liksom det nivået det ligger på om det er bevisste handlinger bak selgers utilgjengelihget.

I sånne tilfeller er alt du måtte se for deg av mulige løsninger, plutsleig veldig, veldig vanskelig. Sagt i klartekst: det kan være et langt lerret å bleke. På den annen side sett: kanhende det ordner seg om du bare kommer i gang med klageprosessen og får kommunisert overfor selger at hei, jeg er ikke fornøyd! Heve handelen? Ikke sånn uten videre, igjen: selger har en rett til å forsøke å utbedre skaden, subisidiært innfri "sin" del av det du omtaler som 50/50 garanti. Som sagt: dokumentasjon - kjøpekontrakt, kvitteringer , klage....osv osv.......lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-10 14:04:05 +0200

Bilens tilstand og at den er Eu godkjent er ikke et kvalitet stempel i seg selv, om det var noe med bremser og den likevel var godkjent så var det trolig innenfor reglene men absolutt ikke nødvendig at alt var som nytt og at du kunne kjøre i 2 år uten bekymringer. Virker jo litt heftig at du reparerer for 30000 kr på en måned og en tilbakelevering vil jo ikke ta hensyn til dette så du vil jo lide her. Jeg vet jo ikke hvordan du har funnet ut at den må repareres heller om det var lekkasje i rustne bremserør eller at alle calipere satt fast slik at du ikke kom av flekken. Det ville desuten hjulpet om du hadde skrevet hvor gammel den er og km stand samt hvor mye du betalte for den, cr-v kom faktisk på markedet i 1998 om jeg ikke husker feil så er et stort spillerom med hva man kan forvente her men sier selger 50/50 delning uten om jeg vet om det er i deler, arbeid eller deler og arbeid i avtalen så er det blir jo å ligge på kravene sine og hva som er underskrevet som er riktig vei å gå.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger