0

Ford mondeo

spurt 2021-08-02 20:43:00 +0100

anonym bruker

Anonym

Ny bil på gårdsplassen, Ford Mondeo 2011 116 HK diesel. Ikke den sprekeste bilen, men den duger for meg og mitt. Den har fulgt alt av servicer hele veien, med unntak av en, men forhandleren skulle dekke neste service som kompensasjon. Alle jeg har snakket med, har sagt at jeg ikke må finne på å kjøpe Ford. Bil med mye feil og ruster fort. Har hatt bilen i snart 14 dager, og jeg selv er ganske fornøyd så langt. Lavt forbruk, bråker lite og god å kjøre. Men stemmer det at Ford, da spesielt Mondeo, har mye feil? Er ikke det inntrykket jeg sitter igjen med.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

6 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-02 21:47:45 +0100

He he alle du prater med hevder kanskje samtidig at de også har greie på bil, Mondeo er over gjennomsnittet driftsikker og har få gjenganger feil. De kjøres jo ofte langt i firma sammenheng og da er det selvfølgelig slite deler som må byttes som på hvilken som helst annen bil. Konas onkel hadde en Mondeo som hadde gått 480000 km før den måtte ta evig hvile på en solrik plass på en bilkirkegård. Nei de ruster slett ikke mere enn andre biler men det er klart at bryr man seg ikke overhodet om å smøre på litt rust stopp her år om annet så får det selv de dyreste og flotteste biler til å tape denne kampen mot bilens kreft. Vennene dine har kanskje også konkrete eksempler på hva som da alltid går galt, joda massesvinghjul kan slites og et par foringer i bakstillingen og reimhjul på generator men ellers er motor og girkasse da din er manuell bortigmot uslitelige og skulle du gi bengen i å ta frem en kost å smøre over litt rust stopp på overflate rusten påkanalene så er det akkurat det det er nemmelig overflate rust og det betyr ingenting for bilen konstruksjon men ser jo ikke så pent ut. Ikke tro på alt du hører og isåfall hvorfor kjøpte du da Mondeo du kunne jo like gjerne kjøpt Toyota Avensis og nei det er fordi vi kjøper bil etter hva vi liker i forhold til behov eller fordi vi nettopp liker kjøre egenskapene i en Mondeo og det må du faktisk til Bmw for å finne så heldigvis er vi individuelle individer som tenker selv og faktisk velger selv men at vi tar en runde med reasearc er alltid på sin plass.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-03 14:22:06 +0100

Ja, et sted i fortiden finnes det biler fra Ford som nok har gitt rot til et rykte om både rust og andre ting. Min subjektive oppfatning er imidlertid at det er fortid, ser vi på Ford fra si årtusenskiftet og utover, er en hvilken som helst Ford fullt ut på høyde med alle konkurrenter det er naturlig å sammenligne med, eller bedre. Ser vi spesifikt på Mondeo, er det etter mitt hode noe av det beste Ford noensinne har produsert: en bil med klar overvekt av gode egenskaper, i tillegg er den det jeg kaller "grei" og så robust som en moderne bil overhode kan være. Om jeg skulle hatt en Ford, ja da er det overveiende sannsynlig at det hadde stått "Mondeo" på bakluka!

At den "ruster"? Vel, om du vil forske litt på dette, gå inn på Motors hjemmesider og søk etter artikler som omhandler "rust", se spesifikt på nyere biler! Ta utgangspunkt i f.ex "fabrikkbeskyttelse" vs importører som faktisk har skjønt litt og etterbehandler bilene når de kommer til Norge - altså FØR bilene sendes ut til kundene! Noe kynisk sett: det er faktisk IKKE sant at "fabrikkbeskyttelsen er god nok" - som bla Møller....og en drøss andre....hevder! Om kundene IKKE kjører nybiler som KUN har fabrikkbeskyttelse direkte til understellsbehandling, ja da går det som det må gå - bilene ruster som kjeks, uansett om det står "Ford" eller "VW" i grillen!

Og biler som får en dash med rustbehandling når de kommer til Norge? Tja - f.ex Peugeot eller de fleste biler fra Asia? Joda, VELDIG bra spør du meg! Men som vi vet, ETTERBEHANDLING er obligatorisk - typisk er dette MÅ GJØRE etter to-tre år på norske veier! Og siden den norske vinteren og den evige SALTINGA som Veivesenet i sin iver etter å gjøre ting kjapt, trygt og billig kaller "vintervedlikehold" IKKE er avskaffet, ja da er vi tilbake til "ruster-som-kjeks", det tar bare litt lenger tid!

Thje Bottom Line er at ALLE biler som ikke passes på med et normalt godt regime for service og vedlikehold, herunder UNDERSTELLSBEHANDLING med påfølgende ETTERBEHANDLING, ja de ruster, de gir mekaniske problemer av den dyre sorten - før eller siden - helst FØR! Og så står eierne der.....de har gitt BENG og forårsaket problemene sjæl....LIKEVEL klager og syter de og snakker om "dårlig bil", "bedriten forhandler" og gudene må vite hva!

Nei, Ford av i dag er IKKE dårligere enn andre biler, tvert om! Når det gjelder Mondeo, er det en bil som fortjener pallplass blant de beste bilene i markedet, verken mer eller mindre! Er du blant dem som er på jakt etter god bil i bruktmarkedet, er det ikke rasjonering på gode bruktbiler, Mondeo er et av de beste kjøpene du kan gjøre (selv om jeg personlig foretrekker VAG)! Men, det er et STORT men: du må gjøre en god jobb med å finne den RETTE bilen for deg! Og når du har funnet et greit eksemplar, spanderer du en NAF-test - FØR - FØR - FØR du ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-03 16:06:29 +0100

Ja Mr N Wolf har rett jeg kjører hver dag med et smil om munnen men det skal kanskje sies at jeg har resurrser litt over den vanlige forbruker her, jeg har en Discovery 3 2005, en discovery 4 2012 og til overmål en Range Rover sport 2007 model alle restaurert til perfeksjon samt noen andre biler fks en Outlander 2013 en Bmw E90 2007 en Mondeo Titanium S 2014 og en veteran Fiat så garasjen min er snarere en verktøy og instrument lagringsplass enn et sted å parkere bilen, jeg har helt siden 2013 når kona kjøpte ny Outlander sagt til henne at snart så får du plass til å sette Outlanderen i garasjen bare jeg får ferdig det jeg holder på med nå men Outlanderen har enda ikke fått sett innsiden av garasjen etter 8 år og faktisk hun maser faktisk ikke så mye på det lengre he he. Disco 3 overhalte jeg motoren og byttet stempler i mens Disco 4 byttet jeg veivaksel i og på RR Sporten måtte jeg jeg jekke opp karroseriet og rengjøre turbo da en dust hadde mistet en neve tørkepapir i innsuget her, bilen ble gitt opp av de som forsøkte seg på den men nå går den som en drøm :-)

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-03 20:42:19 +0100

updated 2021-08-03 20:43:07 +0100

Oi.....Kamerat Wizard har tydeligvis en UNIK og MEGET FORSTÅELSESFULL KONE! For ikke å snakke om en garasje som vi alle unner ham - og ønsker oss maken til! Skal vi gjette på at han også har en seng i hjørnet av garasjen - for det tilfelle at garasjekosen avsluttes så tidlig på morran' at han ikke tar sjansen på å liste seg inn og risikere å vekke hele huset :-) ? Synd han ikke bor i nabolaget, da hadde jeg lett gjort meg til venns med denne herremannen!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-04 16:53:40 +0100

updated 2021-08-04 16:54:33 +0100

He he ja forstålelsfull kone ja det skal hun ha da hun faktisk måtte komme ut i garasjen i bare morgenkåpen og flashe den litt bare for å lokke meg inn for å bringe familienavnet videre :-) ja jo jeg har kanskje skrudd til sånn ca 01:00 på natten når det er et problem jeg strir med men blir nok i overkant ut over dette så ofte gir jeg meg mellom 20:00 og 21:00. Har ikke seng i garasjen men har nok tatt meg selv i å duppe av i et sete i en bil når det står på som verst, joda bruker ofselig mye tid i garasjen men det gir meg mye mere tilbake enn å strikke sokker eller samle på frimerker så vi er nok alle forskjellige, jeg kunne ikke strikket en sokk om om noen hadde truet meg til det men å bytte veivaksel i en Peugot 2,0 hdi ville vært en lek eller å overhale en dobbelclutch ford powershift automatkasse ville vært a walk in the park. Uansett vi er jo venner Mr N Wolf og jeg vi har det man kaller funnet tonen, han gir utfyllende svar på en rekke spørsmål på dette forumet og har genuin interesse av bil og spør du meg en masse historiske og nåtidens kunnskaper som bør brukes for alt det er verdt. Jeg har nok noe av det samme men greier skjelden å holde fokus i mere enn en 3-4 linjer og kommer skjelden med spesiellt detaljerte opplysninger her. Norulf, Mr N Wolf eller Northern Wolf er ganske unik med at han gir av all sin kunnskap til dere med bilproblemer eller spørsmål og faktisk noen av svarene han gir er faktisk det beste jeg har sett i noe forum, hvor tror du ellers du får slike detaljerte svar på spørsmålet ditt og hadde det ikke vart for han så hadde dette Spør Benny forumet vært dødt forlengst men nå vokser det fra måned til måned.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-06 17:24:13 +0100

Blomster og rosende ord mottatt med stor takk, det samme tilbake til Kamerat Wizard! Nå er det så som så med min fokus også, hue er ikke hva det kunne ha vært, men jeg forsøker etter beste evne å holde tråden, så får det heller være at jeg ikke alltid er like strukturert :-) En fortsatt god august til dere alle, måtte vi alle klare å kjøre med vett, unngå ulykker, slippe fartsbøter og covid19!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger