0

Import fra Tyskland

spurt 2021-08-02 16:17:32 +0100

anonym bruker

Anonym

På grunn av veldig lang leveringstid vurderer jeg å importere en nesten ny BMW X5 M Competition. Har fått vite at jeg da ikke vil ha noen som helst garantier på bilen (Blir eventuelt kjøpt hos Tysk forhandler) Stemmer dette? Hva vil du anbefale?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-02 16:57:21 +0100

Har du gått så langt som at du ønsker å importere nevnte bil så tror jeg nok du også har satt deg inn i garantivilkår her. Europesiske garantier gjelder uansett om den er på Island eller i Norge men du får ikke med deg sær Norske garantier altså det importøren av bilen velger å legge til over det Bmw har i sine standarder. Mulig du opplever litt annen godwill når du kjører inn til et lokalt Bmw verksted men uansett det er et fritt marked så også bilkjøp så man venner seg fort til det og ettersom jeg har hørt,er det egentlig ikke noe problem. Verre er det jo med velviljen når garantien går ut da er nok forhandler som man kjøpte bilen av god å ha men det overlever man sikker da jeg regner med at det er noen kroner å spare på å importere bilen fra Tyskland. Husk man lett havner i et vacum med tilbake kallinger og man bør være en bevist kunde her, sønnen min har en importert Bmw og den har heldigvis kommet i systemet og skal bort for en tilbakekalling på tannstang så systemet fungerer når den først er registrert at den fks har vært på service hos Bmw verksted men uansett verdt å merke seg.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-02 16:58:08 +0100

Nja, du kan få en del gode tips i DISSE to artiklene: https://www.if.no/magasinet/bil/bilby...

https://www.santanderconsumer.no/maga...

Som du ser, det er mer enn en ku som er løs, det er hele fjøset! Problemstillingen for din del vil være dels vesentlig kortere fabrikkgaranti, dels vesentlig dårligere forbruker-rettighteter...Norge er i en positiv særstilling der....og vil du ha "bruktgaranti", ja da må du antagelig kjøpe den! Med en bil som helt sikkert koster flesk, der ting kan og vil gå i støkker, enn si koster vanvittig mye å reparere om det først skjer noe, vil du måtte gjøre nøye avveininger her! Noe kynisk sett, et greit kompromiss kan være å betale hva det koster å få hjelp fra en norsk forhandler/bruktimportør, da får du til en viss grad dekning gjennom norske forbrukerrettigheter, og du kan kjøpe en "norsk" bruktbilgaranti. Helt sikkert en ganske heftig premie, men det er prisen du må betale for ikke å vente på en nybil.

At det nok er ekstraordinære ventetider på grunn av såvel pandemien som flomproblemer, ikke minst underleverandører som sliter, ja det er en el av spillet! I tillegg har helt sikkert mangelen på halvlederkomponenter - kall det gjerne "elektrnonikkbrikker" - betydning også for BMW! Ja, ventiden kan bli lenger enn lang om du bestiller en ny bil, på den annen side sett: 5 års nybilgararanti kan absolutt være verdt å vente på! Om det ikke har noen spesiell verdi for deg - si at du ser for deg å selge bilen igjen etter et år eller to - så har det garantert beldig stor betydning for neste kjøper av bilen! Betydning, i den forstand at det vil være en skikkelig showstopper om du står der og drømmer om å få "god pris" for en feiende flott og sjelden bil, og så står du der med en skikkelig klamp om foten - bilen har ikke garanti i det hele tatt! For mange potensielle kjøpere vil dette være en skikkelig showstopper, vips, så blir bilen tungsolgt...og salgsprisen synker deretter!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-03-03 03:43:29 +0100

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2023-05-07 05:30:23 +0100

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger