0

Eksoslyd i nye biler

spurt 2021-07-30 10:00:26 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Vurderer frem og tilbake om å kjøpe en a35 amg, og et par andre alternativer i samme klasse. Men, lydbilde i disse bilene har blitt veldig stusselig, og nesten demotiverende og sprenge sparekontoen for. Vurdere eldre modeller i av lignende biltyper, men da uten garantier og langt høyere km stand. Men, lyd i bil betyr halve moroa når du skal ut å kose seg på svingete veier. Lang nok innledning. Er det mulig å gjøre noe med disse restriksjonene tuningmessig eller frakobling? Hvis jeg har skjønt det riktig så har vel både ECU og OPF innvirkning her. Hva finnes av muligheter? Og hva skjer ved service hos merkeverkstedet og ved EU-kontroll hvis dette er tuklet med? Beskjed om reinnstalere eller at garantien ikke gjelder lenger?

Mvh Stig

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

6 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-30 13:42:56 +0100

updated 2021-07-30 15:05:15 +0100

Ecu har nok ikke noe med lyden i bilen å gjøre men catalysator tar vekk mye av morroa og er en effektiv lyd demper. Nei hva gjør man hvis nakkehårene reiser seg med gromlyd ja da går du for en eldre model som ikke har så mye restrikskjoner og mere eller mindre kjører ut eksos i rake rør. Alle plasser eksosen må igjennom vil dempe lyden fks, eksos manifold, turbo, kompressor mating, catalysator, dpf og til slutt alle potter og rør på veien ut i det fri. Joda hyggelig med masse lyd men vær obs på at du trolig også kan bli lei av det etter en stund. Leier du en Ferrari i Monaco en times tid og tar en tur i tunellene der så pisser man jo nesten på seg av fryd men sann mine ord det sliter så det skrangler i kraniet hvis du gjør dette hver dag året rundt. Se på en Jaguar xk 5,0 liter fra kanskje 2009 så tror jeg du har lyd nok til å tilfredstille de mest ihuga lydfantastene.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-30 17:38:50 +0100

Merker meg en bisetning her: hva som skjer om du tukler med en bil under garanti, burde være rimelig innlysende: garantien er snipp snapp, snute, ute! Permanent - uansett hva du måtte stå og hviske frem av unnskyldninger, uansett hvor mye garasje-tunerne som gjorde jobben måtte ha innbillt deg at dette er "godkjent"! Dette leder oss videre til neste punkt: dersom du tukler med noe som helst...så skal det godkjennes av Biltilsynet og føres inn i bilens vognkort...dernest skal eventuelle ytelsesdringer meldes forsikringselskapet....verken mer eller mindre.

Det som er en skikkelig showstopper her, er at du må legge frem dokumentasjon for at "tuklingen" ikke medfører utslipp og støynivå osv osv er i tråd med typegodkjenningen....subisiært innenfor satte grenser. Dette kan du få fra produsenten, du kan få det fra leverandøren av f.ex "effektanlegget" du måtte ha kjøpt, eller du kan få det fra et uavhengig laboratorium. Det siste koster flesk....det første er vanskelig....det andre...? Vel...da har det sin pris! Med Mercedes og AMG-brorskapet er det imidlertid muligheter.....men annen tukling? Da ryker skiltene, uten pardong, og du får dem ikke tilbake før du har tilbakeført bilen til godkjent stand...og kan dokumentere det. Så enkelt, så brutalt.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-31 15:48:09 +0100

Yepp jeg gikk jo for det som er morro her men må nok ta En Mr N Wolf her og tukler du med bilen under garanti så bruker forhandler dette mot deg om det så er en vindusvisker motor som har røket de klarer alltid å finne en sammenheng her. Ja Eu konrrol kan absolutt bli spennende det også og har du først fått en annmerkning så er det tilbake fabrikk oppsettet men det er jo det fordi du lett kan hvis du skrur selv endre delene hvert annet år men du må samtidi gjøre dette i forbindelse med servicer så du ikke alltid må stå under bilen å endre deler og ecu progammering. Men blir du tatt på gata så er jo saken en annen og du må kanskje vise bilen med orginal delene og tror de du gjør dette stuntet igjen så kan de faktisk plombere delene så du ikke kan gjøre dette mere. Husk å klippe statlige plomber betyr det samme som at du er sammfunnsfiende nr 1 og blir straffet ofselig hardt.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-01 17:40:44 +0100

Trampeklapp for Kamerat Wizard som vanlig, vi supplerer hverandre på en god måte :-) Ellers er det jo en ting med Mercedes som vi ikke snakker høyt om: man kan si mye godt om BOS, men når det gjelder garanti, ja da gir de IKKE noe ved dørene! Og når det gjelder "tukling", ja da må man gi dem rett: TUKLING skal ikke forekomme på en bil under garanti - det er bokstavelig talt IKKE HOLDBART, jeg forstår (for en gangs skyld) at bilimportørene setter seg på bakbeina når det gjelder garanti her - det hadde JEG også gjort! Ellers er det jo en FLOTT BIL vi snakker om allerede i utgangspunktet - da burde det man får fra fabrikk være GODT NOK!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-03 17:09:05 +0100

Yepp har du dristet deg til å bryte forseglingen som sier all warranties void så skjønner man at det gjør man bare ikke og kommer med tårer i øynene og en eller annen vidløftig historie til forhandler om at det og det kan da ikke gjøre noe fordi bla bla bla, sånn fungerer det bare ikke, Bos kjører simpelthen over deg har og drar opp skiltet med ingen garanti her omtrent som skiltet L bak på en bil som driver med øvelses kjøring. Jeg er faktisk helt enig hvordan skal de takle garantier hvis alle får herje med bilene sine som de selv ønsker her, trimming modifiseringer osv men de som kjøper har sikkert ressurser til å ta risken her.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-03 20:39:06 +0100

Yes! Trampeklapp for Kamerat Wizard noch Einmal, å bryte segl med "All Warranties gone" kan fritt oversettes fra nynorsk til norsk som "du-har-nuh-driti-skikkelig-på-draget" :-) !!! Ja, man kan endelig gjøre mye rart, men da bør man ha feit nok lommepung til å ta konsekvensene, og ikke stå og grine og syte fordi forhandlerleddet og produsenten ikke vil ta ansvaret for tuklinga!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-07-30 10:00:26 +0100

Sett: 128 ganger

Sist oppdatert: Aug 03 '21

Antall visninger