0

Audi TT 2007

spurt 2021-07-21 20:52:38 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg kjøpte en Audi TT 2016 mod for under to uker siden hos Ringerike bil. De tok min gamle Audi TT 2007 mod i innbytte. De sa de kunne gi meg 70.000 kr for den gamle,noe vi ble enige om på mail. Jeg så dessverre at det stod i kontrakten at eventuelle feil og mangler teknisk og kosmetisk vil bli fakturert i ettertid. Men jeg ville bli kvitt den gamle bilen,så jeg skrev under. Jeg trodde aldri at det skulle bli så ille som det har blitt. For nå,etter kjøpet så sier de at de har sjekket bilen,og at rep kommer på rundt 90.000kr. Dette er altså 20.000kr mer enn de kjøpte den av meg for. Det jeg syns er rart,er at de aldri takserte bilen før de kjøpte den av meg,men kommer heller etterpå og krever penger. Så det jeg lurer på er hva de kan kreve når de kjøper en 14 år gammel bil av meg? For dette syns jeg virker helt urimelig,spes når de kunne sjekket bilen på forhånd isteden,så hadde vi sluppet problemet. Jeg vet jeg nå at jeg var dum som skrev under,men jeg trodde ikke at de kunne kreve slike summer på en så gammel bil. Jeg har kontaktet naf advokat som ber om å få en begrunnelse for kravet på 90.000kr,men jeg er redd jeg er fucked siden jeg godtok det som står i kontrakten? Jeg trodde de bare kunne kreve det som er innenfor rimelighetens grenser?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-22 16:04:55 +0200

Vel tro er nok ikke godt nok her men at de kan kreve 20 000 kr mer enn du fikk i innbytte faller nok på steingrunn her. Disse blir gjerne solgt til oppkjøpere for la oss si 40-50 000 kr en plass og det betyr jo at du ikke har ansvar her for mere enn kanskje 10-20 000 kr. Det gjelder jo som banlig å være en bevist forbruker og ikke skrive under på alt som legges på bordet her. Du har jo trolig vist at ikke sto helt riktig til med bilen da du uansett godtok en relativt lav innbytteverdi. Det var nok mere du som skulle sikret deg med at det ble tatt en takst her da forhandler jo har sikret seg med å hevde fratrekk for rep etter takst. Joda vi går alle på noen smeller i livet som vi normalt skal lære av slik at tabbe frekvensen vår blir redusert. Men bilen din må jo ha vert i ofselig dårlig stand for å Bruke Mr N Wolfs utrykk her da rep er 90 000 kr kanskje du håpet at det skulle passere? For den prisen kunne jeg byttet komplett motor og girkasse samt fått nye bremser rundt om på min Discovery 4 så tror kanskje du heller må fortelle hva de fant ved takseringen for å få et klarere bilde av dette du har nok fått en gjenpart på takseringen her.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-22 16:09:26 +0200

Det er flere problemstillinger her, det som slår meg er at jeg mener å ha plukket opp at det finnes lovbestemmelser mot urimelige kontrakter. Når du i egenskap av eier av en bil blir satt nærmest sjakkmatt av en "takst" av bilen din ETTER at du lever i troen på at handelen er opp og avgjort, fremstår det som ekstremt urimelig at du aller nådigst får lov til å BETALE for å levere fra deg en bil som etter alle solemerker har en ikke ubetydelig salgsverdi. At en proffesjonell aktør velger å benytte seg av det som for meg fremstår som en kontrakt som i praksis gir ham en nærmest ubegrenset økonomisk garanti for feil og mangler på den bilen han tar inn, fremfor å gi deg et tilbud basert på en bruktbiltakst av denne bilen, er i beste fall ekstremt uryddig.

Hva som ligger i de 90.000, kan absolutt være relevant, både i forhold til beløpets størrelse, men også i forhold til hvilke feil og mangler som angivelig finnes, ut over det man med rimelighet må kunne forvente på en bil som tross alt har 13-14 år på veien. Noe kynisk sett, det selger sier, er at du får 70.000 for bilen din....en fair pris gitt normalt god brukstand på en såvidt gammel bil som på sitt vis er ettertraktet i markedet. I TILLEGG sier selgeren at DERSOM DET ER NOE SOM HELST FEIL MED BILEN, ja da skal DU værsågo' punge ut for hva det koster å utbedre dette! Tro hvor lenge dette gjelder....selger han bilen med GARANTI også...og lar DEG få regninga etterhvert som ting går i støkker? Man må jo uvegerlig undres - dette var jaggu en ny vri! Og NEI, for meg ville et slikt forsøk på "helgardering" fra selger medført ØYEBLIKKELIG avslutning av ethvert kundeforhold, jeg ville pinadø ikke kjøpt en LEKEBIL engang fra en slik aktør!

Et betimelig spørsmål....hvilken garanti fikk du egentlig på den bilen du kjøpte av Ringerike Bil...?

THE BOTTOM LINE er at dette er advokatmat, og NAF sine advokater har normalt sett relevant spisskompetanse. Et godt sted å begynne, er det du nevner: hva i alle dager ligger i disse 90.000? Dernest vil kontrakten være svært relevant, så tar han det derfra. I ditt sted ville jeg uansett vurdert å omgjøre hele handelen - subisiært ta innbyttebilen tilbake og selge den som reparasjonsobjekt om så skulle være - om du bare får 20.000 for den, kommer du jo 40.000 bedre ut av det! Og kanhende det er relativt enkle forhold å utbedre - kanhende forhandler legger absolutt høyeste prisnivå til grunn for de tingene som ligger i bunnen av kravet på 90.000. I det hele tatt: få et skriftlig svar på hva i alle dager som foregår her, og ta det derfra. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-07-21 20:52:38 +0200

Sett: 31 ganger

Sist oppdatert: Jul 22