0

Spørsmål vedr hk

spurt 2021-07-21 10:52:33 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg har en bmx x5, i vognkortet står det tot 263kw under ytelse, gjør man dette om til hk; får man 358hk. Forhandleren sier at det er kun 313 hk i bilen, kombinert med elmotoren. Jeg har sett andre aktører selge på finn.no; tilsvarende biler med 358hk. Da er det tydeligvis de som selger disse bilene med 358hk som svindler og lurer kundene sine.

Se vedlagt finnannonse: https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

Hører i fra deg.

Hva er det som er korrekt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-21 14:06:08 +0200

Uten at jeg har studert spesifikasjonene og premissene for hvordan BMW oppgir effekten for sine hybride drivlinjer....begrepet "systemeffekt", altså den totale effekten som under gitte premisser er tilgjengelig, er nøkkelen her...og nei....det er faktisk IKKE sånn at man bare kan sette seg ned og summere maksimal effekt fra den ordentlige motoren og elmotoren her! Spesielt skal man merke seg at det ikke er uvanlig at hybride drivlinjer har reguleringsmekanismer som begrenser maksimal effekt til hybridmotoren, gjerne implementert i bilens programvare. Kfr f.ex Toyotas RAV4 der observante eiere har merket seg den feiende flotte grafikken i dashbordet som viser tilgjengelig kraft i gitte situasjoner og forskjellige kjøreoppsett...elmotoren gir sjelden full efekt! Når man da har kjøpt en dyr bil er det fort gjort å føle på at man har fått "for lite" og helt glemme ut at en hybrid drivlinje egentlig primært er designet for å redusere drivstoff-forbruket...og derved utslippene.

Ja, kanhende man får noe henimot full effekt en kort, men stakket stund i sport-modus og med flat pedal, har sett beskrivelser for noe i den retningen knyttet til nevnte RAV4, så fabrikanten har sine ord i behold. Men på "jevno" vil man altså ha noe mindre maksimal ytelse tilgjengelig. Det er antagelig noe i den retning forhandleren tenker på - jeg ville spurt om en nærmere forklaring her, det er derfor forhandleren er der - for å kunne svare på en måte som vi vanlige dødelige forstår. Jeg ville vel sagt det sånn at den konvensjonelle motoren og elmotoren ikke gir full effekt på samme tid - igjen dette med reguleringsmekanismer og programvare.

Om dette burde gitt redusert pris? Nada, du har fått det du har betalt for, og tallet i vognkortet er knyttet til satte premisser for hvordan ytelsen skal beregnes i forhold til godkjenning, avgifter etc etc. Og joda, du har nok dine 358 ponnier, de kommer bare ikke springende på riktig samme vis som det vi er vant til i gamle dager - de kommer ikke frem til mållinjen samtidig.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-21 17:09:51 +0200

Nei disse som legger ut annonsene legger inn reg nr og så kommer de fleste opplysningene om bilen. Hvordan du får tilgang til disse hk er noe helt annet men man må jo nesten gjette litt på. Fremdrift består av bensin motor og el motor men bare i beste fall. Men uansett er det 358 hk som er tilgjengelige alle forutsettninger oppfylt så et ikke noen svindel dette men uansett denne kraften er bare tilgjengelig så lenge batterier er full ladet og det er jo bare snakk om minutter eller so det står i reg papirer en halv time men hm teor ikke helt på det. De har alle samme motoroppset så man trenger jo ikke bare oppgi bensinmotoren effekt her da en el motor er likerverdig i sin fremdrift og må taes med men som sagt jobber de fulltid sammen så har du 358 hk tilgjengelig.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger