0

Bruktbil tidligere registrert på forsikringsselskap

spurt 2021-07-15 09:57:31 +0200

updated 2021-07-15 09:58:18 +0200

Hei. Jeg er på leting etter bruktbil (min første bil) og kom over en som klaffet det aller meste på ønskelisten. Det er til info en BMW F20 116i 2013 mod. Jeg tok en tur innom nettsidene til SVV for å se på historikk og tidligere eiere, som ser slik ut: 31.05.2013-02.10.2019: Person 1, 02.10.2019-28.10.2019: Fremtind Forsikring, 28.10-2019-29.10.2019: Jæger Sentrum AS, 29.10.2019-d.d.: Person 2.

Er det grunn til bekymring at bilen har vært registrert på et forsikringsselskap? Da tenker jeg på om bilen har vært kollisjonsskadet, eller er det andre grunner til at forsikringsselskapet har stått som eier? Det er ikke opplyst om kollisjonsskade i salgsannonsen eller andre steder.

Det hører med til historien her at bilen ble hellakkert i 2020 av et selskap der Person 2 er daglig leder og har eierskap i, og som har forretningsforbindelser med Jæger Sentrum AS som bilen var innom i 1 dag. Dette trenger selvfølgelig ikke være negativt da lakken opplyses om at er strøken, men jeg kjenner jeg blir skeptisk hvis dette er ifm. kollisjonsskade.

Jeg har ikke kontaktet eier enda, men det er så klart planen. Håper på noen tredjeparts råd her i tilfelle eier er tilbakeholden med opplysninger. Ellers er det byttet clutch+svinghjul i juni 2021 og ellers gode opplysninger som at bilen har fulgt alle servicer. Takk på forhånd!

Mvh Christian

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-15 12:59:04 +0200

updated 2021-07-15 15:30:21 +0200

Ja bilen har vært overtatt av forsikring selskapet som skadebil uansett grunnen til hva som har skjedd her. Forsikringselskapet auksjonerer så bort bilen til autoriserte opprettere eller verksteder og har som krav at den ikke kommer på veien igjen før den er fikset forsvarlig. Det kan være så mangt som har ført til at bilen du ser på er overtatt av forsikringen men er den hel lakkert tyder mye på omfattende karosseri skader eller lakkskader. Det er ikke alltid så alvorlig som vi tror at den har rullet rundt 4 ganger i en utforkjøring ol. Det kan like gjerne være en vaskehall som har påført bilen skader ved at noe gikk galt i vaskeprogrammet fks. Jeg foreslår du kontakter de som reparerte bilen og forhører deg med hva som skjedde i og med at den er ommlakkert.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-17 21:46:15 +0200

Be advised, en ting er at forsikringsbransjen forteller oss at det angivelig er "autoriserte" opprettere og akkrediterte personer som får anledning til å kjøpe kondemnerte biler hhv skadebiler, men det er faktisk ikke helt sant. Man gir også langt på vei beng i om bilen blir reparert forsvarlig eller ei, når bilen er avhendet - ja da er den ute av syne, ute av sinn for selskapene. Sånn er det bare, og bare så det er er sagt: jeg har selv hatt en bil som ble kondemnert i nyere tid. Den var rett nok ikke kollisjonskadd, den drukna - bokstavelig talt. Uten å gå i detaljer, det medfører at veldig, veldig mye må skiftes - med trykk på SKIFTES - så mye at det i praksis er umulig å bygge opp bilen på en økonomisk forsvarlig måte. Men min bil ble "reparert" den....og hvilken overraskelse...den er solgt videre gang på gang på gang - opptil flere ganger i året - dvs kort eiertid hele veien!

For å gjøre en lang historie kort: jeg tipset "Motor", som igjen laget en sak av dette, med flere oppfølgere. Igjen - hvilken overraskelse! Ikke en eneste kjøper hadde fått informasjon om at bilen hadde vært kondemnert! Og igjen - uten å gå i detaljer og nevne navn: jeg vet positiv at det "firmaet" som kjøpte den kondemnerte bilen, har en heller spennende merittliste!

Derfor bør du absolutt undersøke hva din bil har vært utsatt for, forlang gjerne skadetaksten fra selskapet som håndterte den opprinnelige skaden, og forlang en redegjørse for hvordan bilen er reparert. Er det skader på kritiske komponenter - les bærende konstruksjoner - ja da skal reparasjonen utføres ihft fabrikkens spesifikasjoner. Hvis ikke...ja da har vi alle Olsen Bil i Grimstad i friskt minne! Nå er det kanhende ikke tilfelle med din bil, men man skal føle seg trygg på at bilen man har kjøpt, ikke har vesentlig degradert sikkerhet pga dårlig utførte reparasjoner. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger