0

Kast i en bremseskive foran

spurt 2021-07-15 05:08:22 +0200

anonym bruker

Anonym

Møller Follo menet A kast i Venstre skive foran ikke dekkes av garantien da dette er en slitasjedel. Bilen er en 2018 modell som har gått 42000 km. Reparasjonen koster kr. 23500. Kan det være mulig at dette ikke dekkes?

Mvh Dan Jahnsen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

6 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-15 13:07:09 +0200

Kast i bremseskiver kan komme av mange ting. At det har skjedd på så kort tid er jo litt rart. Selv har jeg kjørt gamle skiver i over 60 000km uten å få kast eller dårlig bremse virkning. De hadde bare blitt slitt så bytta jeg de.

Kast kan komme av mange ting, bremseskiver har ofte stor påkjenning spesielt under Norges vintrer. Skiver blir utsatt for mye bruk og de blir ofte veldig varme. Dersom det feks har regna og du kjører i en vannpytt så kan det ha så store temperatur forskjeller at skivene bøyer seg litt. Det er jo vanlig stål de er lagd av og dette er jo «lett» bøyelig.

Derfor er det aldri lurt å kjøre i dypt vann. Det kan skade bremser og veldig mange biler har jo også innsuget til luft ganske lavt nede som kan forårsake at vann blir sugd inn i motor og ødelegger den.

Nå vet jeg ikke hvordan du kjører generelt. Men om du kjører fort og brå bremser ofte før rundkjøringer osv. Så kan du slite de ut ganske fort.

Det kan jo også selvfølgelig hende at skivene de brukte på den bilen du kjører var lagd av dårlig kvalitet. At det er derfor de fikk kast. Er det slik at når du bremser så rister det i rattet? Da er det skivene forran. Om du bremser og hele bilen føles rar, at det «vaier» bak så er det skivene bak ofte som har kast.

Prisen du har blitt oppgitt er jo latterlig høy. Kan da ikke koste 24k for å bytte skiver og klosser vel? Jeg ville selv ikke tatt denne reparasjonen hos Møller da de har absurde dele og times priser. Sist jeg sjekka hos min lokale forhandler hadde de vel ca 1600kr timen. Men hos et autorisert mekonomen eller Bilxtra så har de nedi 700kr timen. Så sjekk litt rundt for priser for så mye skal det ikke koste.

Om du er en litt bilskyndig person som kanskje har bytta klosser på en tidligere bil så er det ikke vanskelige saken å bytte skivene. Jeg gjorde det selv på min gamle bil uten å ha veldig kjennskap til bil. Så noen videoer på YouTube for å finne ut av hvor boltene sitter. Så er resten nesten logisk. Som å bygge LEGO. Da kan du spare mangfoldige tusener. Jeg bytta skiver og klosser forran for under 5000kr på min egen bil. Der verksted skulle ha ca 15k.

Vet en i familien min kjøpte seg en VW Amarok 2019. Den kom faktisk med garanti på skivene. Som høres ganske rart ut da det faktisk er en slitedel. Så sjekk hva garantien din dekker og om din faktisk står at det dekkes opp til så mange km/år så viser du det fram til Møller.

Lykke til og ha en god sommer videre!

Hilsen Samiano

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-15 13:15:02 +0200

updated 2021-07-15 13:26:37 +0200

Det har vært forskjellig praksis her, noen bilmerker tar bremse skiver på garanti og andre ikke så Audi har jo da trolig ikke gjort det her. Kast i en skive kan jo være så mange årsaker til så man må skille på om det er en feil i skiven og tilhørende klosser og caliper. Bare så det er sagt 23500kr for å bytte en bremseskive ??? de må ta seg sammen godeste Møller bilen er jo under garanti på 5 år så den regningen må de frakte til folk lenger på landet med. Vanligvis har verksted tilgang til et lite budsjett fra importøren hvor det blir forsøkt å dreie skiven rett igjen og så smøre opp og montere nye klosser, jeg vil anta at det kan koste kanskje 5000 kr eller så men er det et tvilstilfelle ville jeg trodd at de tok det på seg selv her. Måtte jeg ha byttet en bremseskive på bilen og det kostet 23500 kr så hadde jeg vært den aller mest missfornøyde kunden i hele verden. Hadde jeg fått denne regningen så skulle de rigtig fått høre hvor David kjøpte ølet sitt men det er bra slike saker kommer på trykk som,da igjen viser hvor mye Møller tror de kan herse med kundene sine sier ingen ifra så turer de bare på.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-15 15:31:11 +0200

Riktig det kamerat Wizard sier over. Jeg regner med prisen er for å bytte begge skivene og klossene forran. Ikke for en skive. Da de slike deler alltid skal byttes sammen pga det slites forskjellig.

Dette med å dreie en skive er vel nesten ikke en praksis som utføres lenger da skiver ikke er så dyre til vanlige biler lenger. Til de aller fleste bilene jeg har hatt og familiens biler har jeg alltid fått skiver hos feks Thansen til så lite som 400kr fra merke Vector, som er et datter selskap til TRW som er et av de største bremse del selskapet i verden. Og de har funka helt fint. Bare husk å mål skivene og klossene før du evt skulle ha kjøpt delene.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-15 16:14:40 +0200

Samiano har nok ikke helt rett her praksis med å dreie skiver på bilen er høyst oppegående og spesielt i garanti perioden da det kan være små ting i produksjons prosessen som forårsaker litt risting faktisk fra bilen er ny og for da å eliminere små produksjons feil, på konas Outlander dreide de skivene 2 ganger før det ble ok og sist i 2017 men at merkeverkstedene har bråstoppet med det akkurat nå er jo mulig det. Uansett TRW er bra kvalitet så får man skiver for en pen sum og gjør ca 2 timers egen innsats så vipps har du 20000 kr ekstra på bok du kan invitere hele familien på middag for og nei ikke hjemme men ute på en fin resturant :-) Men uansett skammekrok for Møller det gir jeg meg ikke på.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-15 17:20:54 +0200

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-17 21:19:11 +0200

Som gutta er inne på her, om Møller ikke kjenner sin besøkstid og ønsker å ha deg som verkstedskunde videre, finner du et uavhengig, autorisert verksted til å gjøre jobben. Velg et velrenommert verksted, gjerne med en verksmester av den gamle skolen. F.ex Mekonomen er en kjede med mange solide aktører. Spør på forhånd, bruk gjerne skiver som IKKE er pakket inn i papir en og en med fire ringer på, vi snakker om en til tider KOLOSSAL prisforskjell! Ofte er det skiver fra samme leverandør, og nei, så mye er pinadø ikke "orignal" innpakning verdt!

En digresjon her: om du kjøper "originaldeler" i form av skiver til hhv Audi, VW, Skoda er det en morsom ting: Audis skiver er pakket en og en, og er rådyre. VW sine er pakket to og to, og er vesentlig billigere. SKoda sine skiver kommer som en drøss skiver som er lempa opp i en kasse, da er det så billig at du ler hele veien til banken! Nå er jo Q7 antagelig såpass tung at det er heftige skiver, men det er overveiende sannsynlig at du får en veldig mye bedre pris hos et annet verksted.

I ditt sted ville jeg lagt litt tid i å finne "det rette" verkstedet, og sjekket prisen for service etc der samtidig. Med min Golf - som jo er en vesentlig rimeligere bil å serve - også på merkeverkstedet - snakker vi om en forskjell på opptil 50 %. Ikke et vondt ord om merkeverkstedet, men dette blir det penger av i det lange løp!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger