0

bmw eller audi?

spurt 2021-06-23 19:10:57 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, gutt på 20år, skal kjøpe meg en sprek og god bil å kjøre, har tenkt på Bmw 3/5 serie, audi a5/a7 men har ikke så mye peiling på de her bilan. prisklassen er opptil 450k

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-23 21:12:46 +0200

For å si det sånn så kan du kjøpe alle disse litt brukt, men tror nok du burde sette deg litt bedre inn i hvilken bil du vil ha, det blir liksom litt tenk på et tall her. De som liker Bmw vil stort sett ha det og ser ikke i rettning av Audi og vice versa. Sprekt foresten å kunne dra opp 450 000 kr som 20 åring.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-23 21:27:51 +0200

Vel, om du har normal inntekt for en tyveåring, burde du kanhende tenke litt på helhetsbudsjettet før du hiver 450.000 i en bruktbil av denne sorten....du trenger kanhende et sted å bo etterhvert...og det er et par ting du bør ha i bakhodet: det du betaler for bilen, er bare en del av regnestykket, det koster å eie en bil som dette, stikkord forsikring, vedlikehold, drivstoff....og når du etter eget utsagn ikke har spesielt mye peiliing på disse bilene....er det litt som russisk rulett med pistol.

DET FREMSTE ANKEPUNKTET HER er at du bør stryke begrepet "sprek" som et kriterium like godt først som sist. Bytte det med begrep som "sikker", "økonomisk", "driftsikker", "pålitelig". Det innebærer at du bør lete etter en "gubbekjørt" bil fremfor en "ungdomskjørt" bil, det viktigste er å velge en bil som er i best mulig stand. Når det gjelder dette med ytelse: om du først og fremst skal kjøre i Norge, gjerne til og fra der du bor og nærmeste gatekjøkken om så skulle være, ja da betyr det egentlig lite om bilen har 100 eller 300 hk. Dessuten: en relativt sett MINDRE bil trenger ikke riktlig like mange hestekrefter for å flytte nogenlunde greit på seg som en STØRRE bil....hva i alle dager vil du f.ex med en BMW 5-serie for å forflytte deg sjæl og matpakka? Ja, 5-serie er et helt fantastisk landeveislokomotiv på motorveier i det store utland, men på norske veier, der tempoet er veldig mye lavere, veiene har flere svinger - da er 3-serie både morsommere og bedre å kjøre. Mitt stalltips: tenk 3-serie med en av de mindre motorene, si rundt 2 liter diesel eller bensziner. Benziner føles sprekere, greit nok - for oss som er godt voksne er diesel et bedre alternativ. Prøvekjør gjerne både diesel og benziner og velg den som passer best for deg, det er deg som skal bli fornøyd - ikke "gutta", ikke "naboen". Med 3-serie og en motor rundt 2 liter - ikke velg de aller "sprekeste" - vil du også få en relativt ny bil for ditt budsjett - win-win på alle vis!

SÅ MYE 3-serie får du for ditt budsjett...f.ex: https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

Audi A5 hhv A7 er litt som 5-serie: mer landeveislokotiv enn sunt er for norske forhold. Det er også kompliserte biler, dyre å eie og ikke minst: dyre både som nye og brukte! Med ditt budsjett får du altså en bil som er vesentlig eldre enn 3-serien jeg anbefaler over. Skal du plent ha Audi, gå for en A4, eventuelt A3, da får du en mindre, mer hendig bil og ikke minst...nyere bil for ditt budsjett.

The Bottom Line - som ikke kan gjentaes for ofte: unngå ungdomskjørte biler, og for all del: kjøp ALDRI en bil som er "tuklet" med!!!! Uansett hva selgeren måtte påstå: chiptuning er en deal-breaker, da går du videre og finner en annen bil! Dernest: velg heller en MINDRE bil om du er opptatt av ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger