0

Prinsessebil

spurt 2021-06-22 11:25:39 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Prinsessa skal kjøpe sin første bil - og jeg får henne ikke til å kjøpe en Opel Vectra til 30.000... Hun vil visstnok ha en KUL bil - ikke gubbebil (hva er det med dagens ungdom)!?! ;-)

Så da er kravlista; *KUL (men pappaen NEKTER henne å kjøpe ROSA bil!) *Ikke digert drog (farvel, Vectra...) *Gjerne cab (og da sier pappaen snusfornuftig - hardtop i stål!) *Max 100k - men rett bil kan sikkert dra flere kroner ut av kontoen hennes (pappaen er hoderystende og sier max 40k - husk verditapet!)

Jeg har prøvd med alle (snus)fornuftige argument - men de preller av som vann på gåsa. Prinsessa mener at registerreim er for spesielt interesserte, og at service og dekk og sånt er sikkert kjekt å ha... Så da lurer jeg på om du, Benny, kan overta farsrollen noen minutter og gi jenta gode råd?!? Lykke til! I rest my case... ;-)

Mvh Roar Gjelle

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-22 15:26:03 +0100

Vectra er da en grei bil på alle vis - men altfor ofte ungdomskjørt og etterhvert noe tilårskommen. I det hele tatt, Opel er en undervurdert bil, mye takket være stemoderlig behandling av både GM og den norske imporørten. Min subjektive oppfatning er at man nok har skjerpa seg de siste åra, så jo, jeg ville nok ikke vært redd for å la jentungen kjøpe Opel...man får deler, man får verstedstjenester praktisk talt "overalt", og det er så greie biler at også far kan skru på bilen for jentungen!

Når det er sagt, bør far bli med jentungen og gjerne sørge for at hun ikke kjøper en "overkul" ungdomsbil, ei heller altfor gammel og istøkkerrusta bil, velg gjerne en "gubbekjørt" en-eiers bil, fortrinnsvis en bil som har blitt jevnlig understellsbehandlet. Ellers ville jeg nok veiet to ting opp mot hverandre her: jentungens økonomi og hensynet til mest mulig "ny" bil. Det siste har med sikkerhet å gjøre: jo nyere bilen er, jo større er sjansen for å få en bil i rimelig god stand. Og nei, det er ikke kjørelengda som dreper en god bil, det er først og fremst antall år på veien. Og som vi vet: innkjøpsrisen er bare en liten del av regnestykket....skal ikke rare reparasjonene til før det virkelig koster titusenlapper! Tenk skjulte feil og mangler, tenk rust-rust-rust! Bruk gjerne litt tid på å finne en god bil, men be advised, spander en NAF-test FØR - FØR - FØR jentungen undertegner kjøpekontrakt. Billigere enn å "oppdage" skjulte feil og mangler i ETTERTID - og mye enklere på alle vis - man kan enten gå videre eller avtale utbedring FØR man undertegner kjøpekontrakten!

Uavhengig av om jentungen har 40' eller 100' å legge i dette, jeg tenker som så at noen tusenlapper fra eller til betyr mindre i den store sammenhengen, om man betaler si en tistusenlapp for en bil som holder et par år lenger - eller sogar ti år lenger - ja da kan man le hele veien til banken! Dette forutsetter selvfølgelig en god bil i utgangspunktet, det forutsetter et normalt godt vedlikeholdsregime - understellsbehanlding inkludert - men som du forsåvidt er inne på - det koster peanøtter i forhold til å bytte bil ofte med de overgangskostnader dette medfører. Sagt på en annen måte: heller en bil hun er fornøyd med en stund, enn en rusthaug som ramler fra hverandre og kanhende holder til første EU-kontroll....40.000 rett i dass........eller enda verre...en bil med skjulte feil av den farlige sorten! Igjen...NAF-test....EU-kontroll og "tilstandsrappporter" er ikke i nærheten av en NAF-test her!!!! Koster som du vet, ikke stort om du er NAF-medlem, med eller uten veihjelp....vel anvendte penger spør du meg....spesielt ved en "førstebil".

FARGEN PÅ BILEN er knekkende likegyldig, merket likeså - velg blant KURRANTE biler, drit i om det er så og så kult...Vectra er vel en av de få som ser kul og er en nogenlunde grei bil. Med kurrante biler tenker jeg på at man skal unngå altfor kompleks mekanikk og ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-22 15:55:53 +0100

updated 2021-06-22 16:03:34 +0100

Opel mistet grepet på det ungdommelige markedet når de på 80 og 90 tallet klarte å lage verdens kjedligste biler etter de fenomenale Monza, Commodore, Ascona, Manta og Record Sprint men har med årene så vidt karret seg opp av asken med blant annet Insignia rundt 2010 og Astra fra kanskje 2012 eller så. Opel og Ford knivet om det ungdommelige markedet på 70 og 80 tallet men med de forferdelig kjedelige Gm designede bilene så ble de liggende betryggende etter i støvet. Kjøp en Ford focus CC ståltakscab fra 2008 og nyere de koster ikke stort mere enn fra 50 k. Ellers må du over på Fiat 500 og Mini Cooper cabrioleter men da stiger prisen fort. He he ja datteren din vil trolig heller se maling tørke enn å høre på dine faderlige råd her om oljeskift intervaller , mønster dybde i dekkene, register reim bytte osv de glir liksom bare ikke inn og gjør de det så glir de like fort ut da de yngres sinn er litt mere teflon preget enn vårt uansett så virker det iallefall sånn ;-) Uansett verden har forandret seg litt, jeg og Mr N Wolf sto bak gjerdet på hoggeriene og kjøpslo om biler som skulle på vraking det spilte liksom ikke noen rolle hvilken bil det var bare den hadde skilt og prisen var lav nok. Tidene har nok forandret seg litt vi viste jo ikke engang at det kom til å bli funnet opp moderne ting som mobiltelefoner og internett så bil valgene dreide seg om kjenner en som kjenner en som har en bil de kanskje skal selge og på den veien var det.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-23 14:34:18 +0100

Da vi hadde samme diskusjon i vår familie landet vi på en rød Mercedes SLK. 2,0 . Det viste seg å være ett bra valg. Praktisk talt ingen reparasjon på sju år, og trygg og sikker. 2,0 er ingen racer, men en fin cruiser. Og lett å vedlikeholde selv = overkommelig budsjett.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-23 17:39:35 +0100

Flott bil den som Helmar nevner men for all del se til at blink lysene fungerer ref artikkel i Broom.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-06-22 11:25:39 +0100

Sett: 96 ganger

Sist oppdatert: Jun 23 '21

Antall visninger