0

Alenemor! Hvilken bruktbil?

spurt 2021-06-18 01:02:51 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei

Jeg er alenemor til to! Har nettopp måtte selge min gamle bil da den ikke var verd å fikse mer på. Er derfor på jakt etter en ny brukt bil. Jeg ønsker å helgardere meg i den grad det går med bil, å kjøpe en mest mulig driftssikker bil!

Jeg holder en knapp på Toyota! Mens venner prøver «prakke på» meg biler som VW golf, Passat, Audi A3/etron, Nissan qashqai, Skoda Rapid/octavia... (Alt annet en Toyota!)

Men jeg føler selv Toyota er det tryggeste kjøpet!

Hva tenker en ekspert? En med erfaring?

Jeg trenger ikke den mest fancye bilen! Men mer en trygghet på å ikke få rep. Regninger på 25-30 000,- i «hytt og pine»!

Hva bør jeg tenke på? Hvilke biler er evt et godt alternativ til Toyota? Og om jeg velger Toyota. Hvilke modell/ sort er å anbefale!

Vet yaris er en grei en. Men kunne egentlig trengt en bittelitt større!

Alt over 2015 mod, budsjett mellom 100-200 000,-

Mvh

Alenemor uten særlig bilkunnskaper

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-18 06:55:07 +0200

updated 2021-06-18 20:50:27 +0200

Selvfølgelig skal du velge Toyota glem de andre alternativene du vil aldri bli fornøyd hvis du ikke får oppfylt ditt eget ønske og må sitte med den i kanskje flere år så stå på ditt her. Vennene dine nevner nok ikke Toyota fordi det er en traust bil som forsvinner litt i mengden men ikke dermed sagt at det er en dårlig bil for det er det slett ikke. For å ikke tro at dette er reklame for Toyota så vil jeg si at de har også sine feil det har alle biler men det er suverent de som vet best sammen med Lexus hvordan de skal handtere dette og har således vunnet alle undersøkelser ang kunde tilfredshet tja siden de begynte sånne undersøkelser tror jeg. Du har rett ikke velg Yaris da den er for liten og sikkerhetsmessig ang dine 2 barn bør du nok bumpe opp til en Auris, det finnes masse flotte Auris og min favoritt er hybrid modellen men prøv de og se hva du liker best. Kjøper du en 2017 modell så får du noe rest nybilgaranti og får litt tid til prøve den ut om det skulle være noe så stort sett skal du bare se til at den har fulgt servicer og har gode sommer og vinterdekk og at den ellers er pent behandlet inn og utvendig men det kan du regne med da Toyota eiere er pertentlige mennesker. Du får en nyere bil enn du tenkte samt at den lett er i ditt budsjett. Husk ta med en venn hvis du føler at du ikke har helt kontroll på det med bilkjøp men har du venner som har de bilene som nevnes i tråden din så er de trolig også habile garasje mekanikere he he.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-18 16:05:36 +0200

Som vanlig klokeord fra Kamerat Wizard, trampeklapp! Jeg ville vel muligens sagt det så enkelt som at det er deg som skal bli fornøyd med bilen. Er du happy med Toyota, er det et fornuftig valg for deg, mer komplisert er det ikke. Bortsett fra Auris kan Prius være et alternativ som er verdt å vurdere, det er en drøss brukte Prius i markedet, det gjør noe med prisen: du får mye bil for pengene. Rett nok litt spesiell å kjøre, men den er overraskende praktisk.

Ellers er det med Toyota som med andre biler: de ruster. Om du finner et godt eksemplar som du tar sikte på å eie en stund, tenk tanken på å spandere en full understellsbehandling, med jevnlig etterbehandling hvert annet til hvert tredje år. Velg et velrenommert antirustverksted som har vært i bransjen en stund, her er f.ex verksteder som bruker "godstoff" fra Mercasol ofte et godt valg. Jentungen vår har faktisk en Prius, hennes bil fikk understellsbehandling etter 5 år, det var på høy tid, fritt sitert snille mannen som driver antirustverkstedet...det var begynnende overflaterust på kritiske steder...litt sandblåsing....sinkbehandling...understellsbehandling....vips....så holder bilen seg rustfrie i årene fremover. En god investering, ja, det koster litt, typisk si 5000+, men man får ikke sveiset mye rust for en femtusenlapp!

Prius og Auris har forøvrig mye felles når vi snakker hybrid, og bank i bordet, bortsett fra at jentungen har måttet abonnere på bremseskiver har det vært en grei bil! Dette med bremseskiver som ruster osv er noe som går med Toyotas hybrider, men når man bruker et uavhengig, autorisert verksted koster det sånn omtrent halvparten av Toyotas merkeverkstder....greit å ha i bakhodet om pungen er slunken og man ikke har råd til å betale for Toyotas ellers helt fantastiske service!

Å ta med en god venn som kan det du ikke kan når du handler bil, er fornuftig, ellers kan en NAF-test FØR du undertegner kjøpekontrakten være en god ting om du eller gode vennen er i tvil. Det er så enkelt som at en slik test kan avdekke skjulte feil og mangler, da er det veldig mye enklere å få avtalt utbedring av disse FØR kjøpekontrakten er undertegnet enn ETTER. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar