0

Firmabil, billig bil med mye utstyr vs dyr bil Ribbet?

spurt 2021-06-14 14:51:28 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei.

Jeg jobber som selger og kjører ca 40.000 km i året. Jeg skal levere inn nåværende bil en VW Passat om 8 mnd og må begynne å tenke på neste bil. Jeg trenger en bil med størrelsen til Passat. Så kommer spørsmålet: vil du anbefale meg å gå for en "billigere" bil som Skoda Octavia med masse utstyr eller en Volvo V60 "ribbet"? Budsjettet er på ca 600.000 kr uten vinterhjul. Med tanke på at jeg kjører lange avstander og trenger all den bagasjeplassen jeg kan få er ikke elektrisk eller hybrid noe for meg tror jeg.

Er det evt noen gode biler der ute som jeg burde tenke på?

Takk for svar.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-14 16:36:30 +0100

Uten at jeg kjenner din bilordning eller gjeldende skatteregler for beskatning av firmabiler spesifikt...det er jo der en viktig del av beslutningsgrunnlaget ligger her. Om vi likevel ser helt bort fra dette, Skoda Octavia er en minst like grei bil for ditt bruk som Passat, innvendig plass er tilnærmet like god, komforten er der og driftsøkonomien er god. Velger du Skoda kan du også unne deg firehjulstrekk, da får du en vesentlig mer stabil bil, både sommer og vinter, og økt sikkerhet. Når du kjører 40.000 i året er også adaptive lys, adaptiv cruisekontroll og DSG-kasse en veldig god ting, og i Octavia får du såvidt vites også det man kaller ergonomiske seter - den enkle versjonen er at dette er seter der man sitter godt, også når man kjører noen hundre kilometer i slengen.

Ja, Volvo har gode seter, men som du jo er inne på, med 600' i potten blir det kompromisser. Ja, du får en grei bil på alle vis, den store styrken til Volvo er sikkerhet, og bilen er stor nok for dine formål , selv om den på papiret har snaue 100 liter mindre bagasjeplass enn Octavia før setene blir slått ned. Men du må legge litt mer penger på bordet - og firehjulstrekket i Volvos hybrider er ikke helt det samme som f.ex Haldex 5 som du har på Octavia. Det koker ned til at Volvo har egenskaper som Skoda ikke har, og omvendt. I ditt sted ville jeg spandert en prøvekjøring av begge før jeg tok noen bastante beslutninger, dernest ville jeg satt opp en liste over prioritert utstyr og bedt om et tilbud fra de respektive forhandlerne på en bil med den pakka jeg ønsket meg.

Mhp drivlinje er Skoda med en 2.0 TDI, det være seg 150 eller 185 hk, en soleklar vinner på mange vis, både i forhold til komfort og totaløkonomi. Du får ellers også Octavia som hybrid, men som du er inne på, dette gjør noe med bagasjeplassen. Dog skal Octavias hybrid være ganske grei i så måte, jeg mer enn mistenker at man har tatt litt av plassen som ellers opptas av reservehhjul og luft under bagasjeromsdekselet, til batteriene. Volvo har en litt annen løsning der, men igjen, drøye 500 liter og et nær firkanta bagasjerom: jeg tenker at Volvo V60 rommer veldig nær like mye som en hvilken som helst Octavia. Trenger du mer plass - ta en titt på Superb - Skodas "Passat".

Med 40.000 km i året under alle forhold ville jeg likevel prioriert firehjulstrekk, og for meg ville diesel vært en soleklar vinner. Er du benzinfan, greit nok, 2.0 benziner mer rundt 190 hk er jo også et godt valg, smaken er som baken, dog vil en benziner ha noe mindre anvendbar kraft fra lavere og midlere turtall og høyere drivstoff-forbruk. Spesielt om du kjører med opp mot maks utnyttelse av tillatt nyttelast, vil diesel være et bedre valg. Det jeg ikke nevner over, er forøvrig at 150 hk er mer enn ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-06-14 14:51:28 +0100

Sett: 144 ganger

Sist oppdatert: Jun 14 '21

Antall visninger