0

Punktering og reparasjonskit

spurt 2021-06-13 11:59:28 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. For en uke siden hadde jeg en liten punktering. Jeg begynte med reparasjonskitet som følger med bilen, uten at dette gav noe nevneverdig hjelp. Jeg måtte ringe etter veihjelp, Viking kom å satte i en plugg i hullet (som var forårsaket av en liten spiker/skrue). Dagen etter kjørte jeg innom et dekkverksted for å lappe dekket skikkelig. De mente at det var det ikke vits i å gjøre så lenge hullet er tett, de sa at pluggene som Viking osv. bruker er like god på små hull som annen lapping. Jeg fikk beskjed om å kjøre videre, og følge med lufttrykket. Men i og med at jeg brukte reparasjonskitet og dekket er fylt med innholdet av det, er dekket trygt å kjøre på? Burde dekket være tømt/renset?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-13 15:42:24 +0100

Reparasjonskitet, eller innholdet i boksen man noe overdrevent kaller "reparasjonskit", skal i utgangspunktet være problemfritt, også over tid. Det er seig gugge som blir enda seigere når det spørytes inn i dekket, og som du har oppdaget, det fungerer heller dårlig. Teoretisk skal det kunne fordele seg inne i dekket og bli presset ut der det måtte være lekkasje, men, det er et stort men her: denne gugga fungerer kun på bittebittebittesmå hull. Det er også et problem at gugga egentlig ikke fordeler seg spesielt godt så lenge kjøretøyet står stille: da har det en tendens til å samle seg på et sted, og skulle det "fordele" seg, ja da er det innenfor et begrenset område av dekket. Nå er det ikke spesielt mye vekt i dette stoffet, så det blir normalt sett ikke merkbar ubalanse av dette, men i den grad det gir skade: du kan risikere at ventilen tetter etterhvert...plutselig får du ikke luft inn i dekket! Jeg har opplevd hele gullrekka med problemer med denne dritten, har ikke brukt det spesielt mye på bil, men jeg har prøvd det på trillebårhjul, sykkeldekk, luftfylte dekk på småmaskiner....uten noensinne å ha opplevd at det er noe poeng. Men ventilene tetter altså, vips, så må man skifte slange eller ventil der man ellers kunne klart seg med en lapping! Jeg har også brukt denne sorten "reparasjonskit" i de tider jeg kjørte motorsykkel, samme dritten der....det etter ikke...men der oppdaget jeg til min forskrekkelse altså at gugga samlet seg der man blåste den inn - ved ventilen! Svvvvvvvvvvvært lite fordelte seg - på tross av at jeg satte motorsykkelen på dobbeltstøtte og sørget for å få grei fart på bakhjulet...når det var bakhjulet som punga!

Ellers har dekkverkstedet forsåvidt rett, pluggene som Viking og de derre bruker, er samme sorten, og holder det tett, ja da holder det tett. For alle praktiske hensyn, så lenge hølet er på et "godkjent" sted og dekket er lappet på dette viset, holder det normalt sett like lenge som dekket under norske forhold. Vær imidlertid klar over at en plugg som er drevet inn fra UTSIDEN som metode sett har en svakhet: det kan være skader på INNSIDEN av dekket som man ikke ser fra utsiden! Min faste verkstedsforbindelse har imidlertid ved et par anledninger tatt en vurdering og sagt som så, at her er det godt nok å ta det fra utsiden, men han har samtidig rettet en pekefinger mot dekket og anbefalt forsiktighet ifht motorveiskjøring i høyt tempo. Det ligger også i sakens natur at høye temperaturer og mye last kan gi økt risiko for at pluggen ikke lenger holder tett, men igjen, her hjemme har jeg aldri opplevd problemer etter plugging av dekk. Jeg har sogar fått "råmaterialet" og gjort det selv ved et par anledninger, det fungerer jo...! Men som i alle andre sammenhenger, man skal ha sånne ting i bakhodet: er dekket lappet, ja da kjører man som man alltid gjør: med vett og forstand. Man spanderer ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-06-13 11:59:28 +0100

Sett: 113 ganger

Sist oppdatert: Jun 13 '21

Antall visninger