0

Adapsjon på automatgir Mercedes A180 (W176)

spurt 2021-06-11 10:49:35 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg har vært litt mellomfornøyd med automatkassen på min bil. Har hatt den siden den var ny i litt over 3 år. Jeg synes den har en tendens til å holde for lenge på girene rett etter start og at den skifter ned og går ganske høyt opp t turtall hvis man ikke er forholdsvis forsiktig under akselerasjon. Jeg har lært meg girkassen å kjenne godt men synes fortsatt at den kunne gjort "bedre valg". Dette varierer litt også., noe som leder til neste spørsmål, adapsjon. Jeg kom tilfeldigvis over dette temaet på nett. Er det mulig å nullstille adapsjonen slik at automatkassen skifter som den gjorde når den var ny? Det finnes kilder på nett som hevder at man kan gjøre dette selv også med enkle metoder. Jeg synes også girkassen napper litt innimellom. Bilen har gått ca 47000 km. Mvh Meg Selv

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-11 16:14:06 +0200

Jeg ville ikke tuklet med dette selv, uanset hvor "enkelt" det fremstilles...MacMurphy er veldig trofast tilstedeværende når det gjelder sånne ting...kan noe gå i støkker...eller gå galt, da gjør det det! Mitt stalltips er å ta en telefonrunde til verksteder som har spesialisert seg på automatkasser, eventuelt et firma som sysler med elektronikk....dette er jo en kombinasjon av finmekanikk på det aller beste og kompleks elektronikk. Vår gode venn Benny anbefalte for kort tid siden et firma i Sarpsborg, rett nok i en annen sammenheng, men vel verdt en telefon: Simco A/S heter firmaet.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-12 08:29:30 +0200

Mercedes nullstiller lettvint adopsjonmed sitt diagnose utstyr men koster noen kroner kanskje 500 kr men trolig noe mer. Men adopsjon avhenger av en rekke faktorer som foringelse av oljen slitasje i kassen osv som Mercedes har forutbestemt så trolig vil nok ikke Mercedes anbefale dette da girkassen plutselig blir helt spinnvill en stund før den igjen starter læreprosessen. Jeg ville heller snakket med Mercedes om det er en software oppdatering på dette for hvis det er et problem så er det alltid forsøkt med software oppdateringer og det vil trolig være flere enn deg som opplever dette. Ellers kan det jo være at kassen trenger et olje og filterskift. Simco reparerer defekte komponenter i en modul fks skifter dioder, reparere ødelagte trykte kretser på enheter og du kan ikke bare sende girkasse ecu til de og si at her må det være noe galt, det kan være ecu er helt i orden men at software eller hydraulikken i kassen ikke er på lag det kan ikke Simco gjøre noe som helst med. Simco kan ikke heller bare gå til Mercedes og be om software til din bil til sånn fungerer det bare ikke der ute slik software må kjøpes og ikke tro Mercedes ville solgt seg billig så din vei å gå er uansett til Mercedes verksted.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-13 05:46:59 +0200

Nå åpner grensa til Sverige igjen.. Biltjenst i Arvika er et bra sted å spørre. Selv sparte jeg 20.000 på en jobb som i Norge ville kostet 42.000. Biltjenst er autorisert MB verksted.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar