0

Automat girkasse "havari" ved 61000Km!!!

spurt 2021-06-06 09:30:50 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Kjørte til Ford verksted min grunnen "rykking" i automat gir og manglende S ( +lys visning)! Etter verksted undersøk! Svaret: Må kjøper nye girkasse det er HAVARERT! Kosten ca. 60000.-kr! LEIDER Casco Bil+ Forsikring betaler 0.-kr! Grunnen: Bilen er for GAMMEL! over 8 ÅR!??? -bil kjøpt hos samme sted Arendal Auto - med 41000Km, full Verks Garanti!? -nylige EU kontor Gjelder 31.05.2023. ALT OK! Alle servise gjort, har underlag! Hva er "Havarert" ingen opplysning!? Jeg synes DET bør være FORD ANSVAR ! Materiale feil!!??

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-06 10:08:36 +0100

updated 2021-06-06 10:27:45 +0100

Blir nok vanskelig for Ford å gi garantier ut over 5 år som jo er rikelig spør du meg, uansett kommer nok material feil langt tidligere og at Ford stiller opp med ny kasse er nok lite sannsynelig. Bevisbyrden ligger nå uansett på deg og å skulle bevise material feil blir nærmest umulig og veldig dyrt for deg. At forsikringen ikke dekker dette er nok fordi du ikke har hatt toppforsikring med motor og drivverk. At servicer er fulgt er vel og bra men ting begynner å skje når man passerer 8 år så tror nok kostnaden blir i din dissfavør her. At den er Eu godkjen et stykke frem sier ikke noe om bilens tilstand men mest at bilen ikke er trafikk farlig.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-06 10:14:17 +0100

Hva du synes tillegges nok ikke speseilt stor vekt om du tenker på merkeforhandleren eller Ford Norge her...bybilgarantien hos Ford i Norge var som hos "de andre" sist jeg sjekka...dvs 5 år eller 100.000 kilometer. Hva som er bakgrunnen for røkkinga og manglene du refererer til, er ikke godt å si, ei heller om du kan kjøre med dette en stund til. Generelt er det dyrt når det oppstår feil på automatkasser, og ja, det skjer faktisk oftere enn vi liker å tenke på. Det kan være brukerfeil, i form av direkte herjing med girkassa og grisekjøring, og det kan være mekanisk relatert, evetnuelt oljerelatert. Det er umulig å si uten noe henimot en "forensic" undersøkelse av girkassa, kanhende man står igjen som et spørsmålstegn likevel! For deg er det imildertid uten betydning hvorfor girkassa oppviser en kritisk feil, det viktigste for deg er å få rettet feilen billigst mulig.

At dyre ting ikke burde gå i støkker på en bil som knapt nok er brukt, vil de fleste være enige i, i ditt sted ville jeg forsøkt å komme i en positiv dialog med forhandler og som et minnimum prøve å få redusert prisen på ny girkasse...man har jo litt å gå på...om ikke annet....så bør både fornhandler og importør kunne gi deg selvkost i denne saken. Verdt et forsøk! Mhp dette med forsikring er det sånn at dersom du IKKE har en utvidet kasko, er det ingen ting å hente. At girkassa går i støkker er mao IKKE dekket av en vanlig kasko. Har du derimot tegnet en tilleggsavtale som dekker motor og drivverk, ja da kan du kaaaaaaaaaaaaaaaanskje få dekket noe...men slik jeg forstår deg, har du ikke slik dekning. Når skaden er et faktum, er det så alikevel for sent å tegne en utvidet forsikring.

Om du IKKE får en grei deal med forhandleren, ja da kan det være verdt å ta en telefon til et verksted som har spesialisert seg på automatkasser og be om en pris. Nok en mulighet er å ta litt flere telefoner til våre gode venner i EU: sjekk hva dette kan koste i Sverige...eventuelt i Flensburg. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger