0

Pipelyd i fart, Kia Rio

spurt 2021-06-05 18:36:07 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg sliter nå med en brukt Kia Rio 2015 modell jeg kjøpte for ca 5 år siden. Jeg tok bilen til forhandleren og forklarte så godt jeg kunne hva problemet var og hvor det kan være. Men jeg kunne ikke konkret forklarer hvor lyden kom fra. Lyden kommer hovedsakelig ved lav fart og ikke ved kaldstart, og det slutter å pipe når jeg trykker inn bremsen og ikke når jeg kun tar i bruk håndbrekket. De så på bilen og jeg fikk den tilbake etter at de hadde byttet bremsekaliper bakpå, men bare dager etter så var jeg tilbake med samme problem. Denne gangen hadde de bilen kun noen timer og de smurte så alle hjullager osv.

Problemet fortsetter og nå syns jeg det har blitt verre. Jeg ønsker å ta med bilen tilbake å få problemet grundig gjennomgang, men jeg er bekymret for at de vil misbruke min uvitenhet til mine rettigheter som kjøper.

Hva kan jeg som bruktbil kjøper gjøre? Har jeg krav på noe? Forhandleren er Bertel O. Steen Lørenskog.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-06 09:59:06 +0100

Problemet her er "ca 5 år siden"....reklamasjonsfristen ved kjøp hos forhandler er 5 år. Om det er 5 år og en dag, ja da har du et problem. Ellers skal det prinsipalt sett ikke ha noen betydning hva du vet om rettigheter eller ikke, men i praksis viser det seg ofte at man må stå på krava for å oppnå noe som helst. HER finner du en grei gjennomgang av rettigheter osv for alt hva det måtte vær verdt, klikk deg gjennom der det måtte passe: https://www.forbrukerradet.no/forside...

Ellers dreier det seg egentlig om FÅ RETT, ikke nødvendigvis HA RETT. Det innebærer at du kommer lengst med en passe blanding av høflig dialog og en smule iherdighet, spesielt når det r CIRCA 5 år siden du kjøpte bilen. Hva årsaken til problemet egentlig er, er ikke godt å si, men det kan eksempelvis være knyttet opp til bremsene - se annet spørsmål om dette her for kun kort tid siden. Uavhengig av hva det måtte være, ta kontakt med forhandler og ta det derfra. Men be aware, grensa er og blir 5 år! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-06 11:00:49 +0100

Hvis de sier de har smaurt hjul lager så har de tatt en Spanske en de er sealed for life og lar seg ikke smøre opp. Jeg tror de har kastet noen skrikeskydd belegg etterhvert som de har rustet og ikke erstattet de på de forre kaliperene dine men det er bare en tanke da du sier at det ikke hjalp å bytte de bakre calipere men at lyden forsvinner når du trykker inn bremsen. Det kan lett være bak også og at skrikskydd er fjernet her også. Det skal ikke være så stor kostnad å bytte eller bestille opp disse blekkene fra Kia så å ta en stor kamp med forbruker rådet her blir nok litt ørkenvandring spør du meg. Legg saken frem for verksted om at de kanskje ikke har montert de nødvendige delene for å unngå de problemene du har så løser det seg sikkert greit.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger