0

Hvor kan ladbare hybrider stå for lading?

spurt 2021-06-04 18:53:30 +0200

anonym bruker

Anonym

Vi har kjøpt en ladbar hybrid med tanke på at hverdagskjøringen, 3 - 4 turer i uken, elektrisk. Men vi kjører også mange litt lengre turer. To tre ganger i måneden sommerstid på 150 - 1000 km. Vi prøver å unngå hovedveier. Og vil ikke stille oss opp på enladestasjon og beslaglegge den i to timer for usle 8 kW. Dette selv om vi tar en lunchpause på 1,5 - 2 timer. Er det noen oversikt over ladesteder egnet for sånne som oss?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-04 23:14:17 +0200

Nja, meg bekjent finnes det ikke egne ladestasjoner for hybrider. Om jeg hadde hatt hybrid og følt for å lade, ville jeg vel sett litt rundt meg og ladet om det ikke var stor trengsel. Men jeg sliter litt med å se poenget, dels fordi mange ladestasjoner tar betalt for både TID og strømmen du putter på "tanken". Med såvidt lavt strømtrekk som du har på en hybrid, vil hver kilowatt time, enn si hver kilometer du kjører på denne strømmen, ende opp med å bli rådyr. Og de aktørene som IKKE tar betalt for tid...de sørger for å ta seg greit betalt likevel, vær du sikker! Dernest vil du med en hvilken som helst hybrid oppnå det gunstigste forbruket på langkjøring om du kjører bilen i vanlig hybridmodus. Det å kjøre bilen på kun strøm ved landeveiskjøring er pr definisjon meningsløst, vinninga vil gå opp i spinninga - om du da ikke på død og liv VIL kjøre elektrisk si en meget liten time i slengen og stoppe for å lade et par timer...du har jo ikke allverdens elektrisk rekkevidde her.

Uten at jeg har sjekka akkurat dette: det er overveiende sannsynlig at du også bruker klima-anlegget om sommeren. Ja, man kan konstruere dette slik at kompressoren drives av kun strøm, men når man har en bensinmotor, vil det være mer hensiktsmessig å la denne drive kompressoren og derved kjøle-delen i klima-anlegget. I såfall vil benzineren starte opp uansett. Og nei, det er faktisk ikke energisparende å kjøre med åpne vinduer - tvert om!

The Bottom Line er at uavhengig av om det er "for miljøets skyld" eller sparetrang som er motivatoren for å lade langs veien med denne feiende flotte hybriden, det har egentlig ingen mening. Ved landeveiskjøring over lengre avstander oppnår du for alle praktiske henseende, lavest utslipp og lavest forbruk ved å kjøre bilen i helt vanlig hybridmodus. Da sørger bilen for å lade seg selv og bruke strøm når det gir mening, derved kan du stoppe der det måtte passe og ta en hyggelig lunchpause, uten å bekymre deg for det være seg ladekø eller lading! Lykke til med sommerturene!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar