0

Kan en sliten Audi A2 fungere som bil de neste 2 årene?

spurt 2021-06-04 15:58:08 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg har behov for en bil i 2 år mens jeg jobber og bor i Finnmark. Jeg har ingen kunnskap om biler, og heller ingen behov for å ha en særlig ny eller flott bil - så lenge den fungerer er det i orden for meg. Min far kan låne meg en Audi A2. Han har hatt endel problemer med bilen (bla. har bilen gått i reserve-modus flere gang, og det har vært mye styr med åpning av dører og vindu som skyldes feil i å sende signal/kommando til låser etc). Men han sier den skal fungere bra nå (han er hobbymekaniker og fikser mye selv). Kjæresten min mener jeg ikke bør ta over den gamle Audien og er litt bekymret for sikkerheten til bilen på harde finnmarksføre.

Mitt spørsmål er om du tror Audien kan fungere for meg i Finnmark de neste årene, eller om jeg bør kjøpe meg en brukt bil som kanskje er mer til å stole på? Vanskelig spørsmål men håper du har noen råd :)

Kanskje litt vanskelig spørsmål å svare på, men ønsket å høre om du hadde noen råd til en litt bil-forvirret 25 åring.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-04 17:34:57 +0200

Om papsen er like snill som det høres ut, snakker vi såvidt jeg forstår, om et gratis lån? Det er jo ingen ting å lure på, bilen er helt klart verdt det du betaler for den. At bilen går i nødmodus innimellom, kan tyde på en underliggende feil ja, men sørg for å ha delkasko med redningsforskring, eventuelt NAF-medlemskap med veihjelp, da får du rimelig bilberging om bilen skulle ramle fra hverandre midt på Finnmarksvidda. Ja, sånt kan skje, men fordelen med bilen som din far låner deg, er at han tydeligvis vet hva som bor i bilen, og som pappaer flest: han ville neppe lånt deg bilen om den på noe vis var i nærheten av å være trafikkfarlig.

Dette med vinduer og dører og ditt og datt? Luksusproblem, og som regel løsbart...har pappen fiksa det, ville jeg ikke bekymret meg. Du siker ikke noe om hvor langt unna pappen bor, men pappen kjenner bilen, du har jo også pappen som telefonkonsulent om du får problemer! Kanhende han er så snill at han kommer susende med verktøykassa om så var!

Sikkerhet? Det viktigste for din sikkerhet på vinterføre - ut over å kjøre med vett og tilpasse farta etter forholdene - er å kjøpe de beste vinterdekka du kan få for penger. Gjerne piggdekk om du har begrenset erfaring, og for seriøse vinterforhold er det kun en produsent som virkelig levererer: Nokian Hakkapellitta. Ingen over, ingen ved siden, en ringerunde til lokale dekkforhandlere kan gi deg en grei pris, og et sett nye vinterdekk har du råd til når du har en så gunstig "leasingavtale" som her.

The Bottom Line er at ja, du kan endelig kjøpe en bruktbil ditt og datt, men gitt nogenlunde tilsvarende bil: pappen din kan du normalt sett stole 200 % på. En hvilken som helst bilselger? Ham kan du ikke stole på lenger enn du ser ham, og knapt nok det! Ja, du kan kjøpe bil av forhandler, du kan forlange en NAF-test FØR - FØR - FØR du undertegner kjøpekontrakt osv, men du står fortsatt igjen med en viss usikkerhet. Mitt stalltips: lån bilen av pappen en stund du, det verste som kan skje er at du kanhende må kjøpe ny bil en eller annen gang i fremtiden. For ordens skyld: jeg har selv hatt mye glede av å overta bilene etter andre i familien, i flere tilfeller har det vært biler som var kjørt noen hundre tusen kilometer når jeg overtok dem. No problemas whatsoever, jeg kune stole på de som hadde bilen før meg, jeg var sikker på at de hadde passet godt på bilene sine! Sånn er det nok med pappen din også! Lykke til i Norges vakreste fylke!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-05 10:44:20 +0200

Ha med en sovepose som tåler 30 blå så går det nok greit, det med dørlåser er nok ikke så viktig men kjekt å ha i orden hvis du skulle ha masse skjulte verdier i bilen. Ellers har kanskje Mr N Wolf vel store tanker om Finnmark her og sier det er Norges vakreste fylke men han om det, når man kommer forbi tregrensen og reinlav er stort sett det høyeste som vokser der så kan jeg nok ikke si meg enig, landskapet der oppe er goldt og minner mest om at man er kommet til en annen planet, jeg har vært der oppe flere hundre ganger og har ikke en eneste gang tenkt at dette er en plass jeg ønsker å bo. Joda er man intresert i fks laksefiske i Tana elv eller ønsker å fange noen Kongekrabber på en håv man senker ned på havbunnen slik at man kan ha et riktig trivelig grillparty og litt godt og drikke til fordi om Mr N Wolf synes en Clausthaler nok er i det sterkeste laget så kan jo Finnmark være en grei plass det. Men smak og behag er som kjent ikke diskuterbart.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-05 16:18:44 +0200

Et godt poeng med soveposen, selv en feiende flott Audi kan bli stående fast om været slår til for fullt! Ja, jeg tar vel litt hardt i, men det har seg sånn at jeg hadde mange kjente og kjære kolleger som driftet samme sorten utstyr som jeg jobba med noen tiår, ved flyplassene i Finnmark, de var patrioter på sin hals! En av dem flyttet rett nok sørover en stund, men jaggu søkte han nordover igjen etter noen år! Kjenner også en fyr fra Kongsvinger som fløtta til Vadsø - av alle steder! Så jo, man kan nok si mye godt om Finnmark, likeså Troms, men jooooo....det er mye vær :-) Men som det heter på nynorsk, your home is where your heart is! For min del trives jeg som fisken i vannet i et unevnelig kjempestort land mot øst, men jeg trives også godt på Costa Del Vestland, i det hele tatt, det er hva vi gjør det til. Smil til verden og du får en på tygga om du er i Oslo....men jeg tenker at i Finnmark, ja der risikerer du at du får et smil og invitasjon på kaffi tilbake!

Som sagt...lykke til, det kan fort gå bra!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-06 11:22:36 +0200

updated 2021-06-06 11:36:19 +0200

Folk er ihvertfall hyggelige i Finnmark og byr gjerne på seg selv så det skal de ha, taxi sjøførene er ellers rene vandrene leksikon så mye god info om man tar en tur der oppe, Alta og Hammerfest er trivelige byer men når man kommer til Østfinnmark så er jeg ikke like sikker på om jeg trives like godt. Virker som om menneskene der har litt vel stort behov for å markere seg her, mulig det er vær situasjone og mørketiden som setter sitt preg her. Russerene gir jo også en stadig økende innflytelse så langt nord så kan muligens farges av dette, jeg har jobbet med en masse russere og de har lett for å være litt headstrong og litt stae men har hatt mange ypperlige, dyktige og trivelige arbeidskamerater blant russerene likevel.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger