0

Leasing av elbil i 2021

spurt 2021-05-31 11:55:07 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Jeg har veldig lyst til å lease en ny elbil, da jeg ikke har lyst til å binde så mye egenkapital opp. Samtidig vil jeg skaffe en før regjeringen innfører momsen på nye elbiler. Har snakket med et par leasingselskaper og forhandlere, og ingen har mulighet til å fikse en mellomløsning fram til momsfritaket er innført.

Problemet mitt er at si jeg leaser en elbil med verdi på 500.000,-. Den har vel et verditap på ca ~200.000,-. Jeg leaser denne over tre år og betaler da denne summen. På endt leasing så er momsfritaket borte. Verdien på bilen har da økt med 25%, og bilen er igjen verdt 500.000,-. Føles litt ut som å kaste penger ut av vinduet, og selskapet jeg har leaset gjennom tjener veldig godt.

Gir dette mening, eller tenker jeg helt feil?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-31 15:34:29 +0100

Ideen din har en svakhet. Det er ikke mva på brukte biler. Prisstigningen vil da måtte komme som et resultat av at de nye er blitt dyrere og at det vil være et gap i markedet. Det er trolig for mange brukte elektriske biler på markedet ved det tidspunktet, til at økningen er en til en. Da vi fikk avgiftslette på dieselbiler for en del år siden, falt nyere brukte dieselbiler med ca 30 prosent av reduksjonen på de helt nye. Antar at det vil bli en slags parrallel.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger