0

4x4 2,2 Diesel

spurt 2021-05-27 12:40:38 +0200

anonym bruker

Anonym

225/60-18 Skal kjøpe nye sommerdekk og er ute etter gode og stillegående dekk til en Rimelig penge, ER DET MULIG?

Har blitt anbefalt Minerva ecospeed2 av en kollega, har du trua?

Har du evt. Noen andre tips?

Mvh Lars Larscsandberg@gmail.com

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-27 14:19:15 +0200

Min subjektive oppfatning etter noen tiårs erfaring med forskjellige kjøretøyer, er at dekk er blant de tingene man IKKE skal spare på. Noe kynisk sett, en kjede blir aldri sterkere enn det svakeste leddet. Når du bruker betydelige summer på å kjøpe en sikrest mulig bil, blir det liksom litt feil å velge dekk til en "rimelig penge". Nei, det er faktisk IKKE sånn at billig er bra i denne sammenhengen, som regel er det tvert om. Jeg kjører konsekvent på Nokian, sommer som vinter, med Michelin og Continental som aktuelle alternativer om det mot formodning skulle være tomt for Nokian hos min faste dekk-pusher. Og nei, det er ikke nødvendigvis sånn at testesultater gjenspeiler hvor store forskjellene mellom kvalitetsdekk og billigdekk egentlig er.

Fremfor å kjøpe billigdekk - bruk et kvarter på å google dekkforhandlere i nogenlunde nærhet, og ta en ringerunde, innhent pris på kvalitsdekk i den aktuelle dimensjonen. Prisforskjellene vil som regel overraske deg, du kan meget vel komme ned i samme pris for f.ex Nokian hos den billgiste dekkforhandleren, som for Minerva osv osv hos "de andre". Ja, de dekkforhandlerne som profilerer seg med lavere priser enn konkurrentene, har selvfølgelig også billigdekk, til enda lavere priser, men som nevnt innledningsvis: velg kvalitetsdekk, om ikke de beste du kan få kjøpt for penger, så iallefall de nest beste. Ellers sier "Motor" litt om emnet HER: https://motor.no/tester/motors-store-...

Be aware, tester leser man grundig, og vektlegger egenskaper man selv setter høyt. Som du ser, ligger ikke Nokian på topp i testen, men ser du på egenskaper der Nokian er gode, ja da er det så absolutt verdt å vurdere: Michelin på sin side gjør ting jevnt bra, spesielt med sommerdekk. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger