0

SKIFTE AV BLINDSONESENSOR

spurt 2021-05-19 09:29:06 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg har tre ganger måttet skiftet blindsonesensor på min 2010 mod. Mercedes E.model 4 matic. Første gang på garantien. Siste gang fungerte sensoren svært dårlig helt fra den ble satt inn. Blinker og piper i"hytt og pine" . Jeg har flere ganger tatt opp dette med Bertel O.Steen der reparasjonen ble utført. Jeg fikk beskjed om at de ikke kan finne noen feil, og at sensoren må sendes til Tyskland for reparasjon. På mitt spørsmål om ikke sensoren bare kan byttes, får jeg til svar at det høyst sannsynlig er feil også på den nye sensoren, så dette har ingen hensikt. Teknisk avdeling sentralt støtter dette. Deleavdelingen sentralt sier imidlertid at dette er tull. Det pleier ikke være feil på disse sensorene, og at jeg bør forlange at sensoren blir byttet med en ny. Der kan legges til at jeg tidligere har fått beskjed fra samme verksted om at bilens styringssystem for øvrig kan svikte dersom sensorene settes ut av drift. For meg virker det som at Bertel O. Steen forsøker å unndra seg sitt ansvar ved å sende sensoren til Tyskand. Vennlig hilsen Eivind N. Abrahamsen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-19 17:49:46 +0200

updated 2021-05-19 17:53:49 +0200

Ja det er nok teorien med at deler som fungerer trenger jo ikke byttes, hvis verksted vet at sensor er ok så må de lete andre plasser etter feilen. Tror nok det er missforståelser mellom deg og verksted hvis du har oppfattet at den nye sensoren de setter inn antakelig er noe feil med eller defekt, de mener nok at fordi om de setter inn ny sensor så vil systemet ikke virke. Hvis de får svar på hvorfor sensor har blitt skadet så kan de også finne ut hva som har skjedd altså en rapport fra fabrikanten av sensoren. Hvis modulen som kontrollerer dette ødelegger sensoren så kan fabrikanten finne ut av dette. Uansett kan Mercedes gå inn å deaktivere ccf filene i styresystemet slik at du overhodet ikke trenger å tenke på dette.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-05-19 18:22:04 +0200

Slik du beskriver det, har man gjentatte ganger fått anledning til å forsøke å utbedre et problem som i utgangspunktet var en garantisak. Hvorvidt BOS forsøkerseg på en aldri så liten ansvarsfraskrivelse eller ikke, er vanskelig å si, men som vi vet, det er definitivt en importør som kan være litt vanskelig - man gir rett og slett ikke ved dørene i tide og utide.

Når problemet ennå vedvarer, burde man som et minimum skiftet ut den aktuelle sensoren med en ny del, jeg ville insistert sterkt på at dette var verdt å prøve. Ta gjerne kontakt med teknisk avdeling sentralt og be dem - rett ut - om å hjelpe deg slik at saken blir løst på en for deg god måte. Jeg heller ellers til at dette kan være en kommer-går feil, en slik feil på elektronikk er i praksis ekstremt vanskelig å finne ut av....nettopp derfor skifter man slike deler med nye deler.

Det dreier seg tross alt om et sikkerhetsystem, da skal det fungere, du skal kunne stole på det. Om det er et så kritisk delsystem at det påvirker bilens styringsystem slik du er blitt opplyst, er mulig, uansett om dette er korrekt eller ikke: det er jo et godt argument for at verkstedet må løse problemet, eller at de som engang har solgt deg bilen, må omgjøre kjøpet og ta den tilbake!

I det hele tatt: dette bør man kunne fikse, ta saken opp sentralt, om så er med Mercedes i Tyskland, dette kan man ikke være bekjent av for en bil som dette! Ellers kan det være formålstjenlig å sette seg inn i rettigheter og plikter - HER: https://www.forbrukerradet.no/forside...

  • og skrive opp saksgangen, hva som er gjort når, samle dokumentasjon, i det hele tatt: ha orden på sysakene både ifht dialogen med verkstedet, forhandleren, imporltren sentralt - whatever. Den som er iherdig, og i tillegg har orden på sysakene, kommer i mål til slutt. Lykke til!
rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger