0

Bilstereo med eget liv

spurt 2021-05-16 21:01:35 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Min samboer og jeg har nylig overtatt en Passat 2006 modell. Det sitter original bilstereo i denne, men den lever sitt eget liv. Vi opplever veldig ofte at den har skrudd seg på av seg selv, mens tenning har vært av. Selv når stereo er blitt slått av manuelt før tenningen. Er dette et kjent problem, eller hva kan være årsaken?

Mvh M&Z

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-17 16:43:19 +0200

Dette fremstår som en feil, og du har to muligheter: den kan få en strømpuls der den blir lurt til å tro at tenninga er på, og den kan ha litt o overkant livlig fantasi og innbille seg at den får strøm inn på en tilkobling som går høy når tenninga blir slått på. I tillegg tror den at den har vært slått PÅ før tenninga ble slått AV sist. Jeg ville begynt i den enkle enden her, med å plukke ut bilstereoen, men latt den væretilkoblet. Deretter ville jeg brukt et multimeter for å sjekke hvilke ledere som fikk spenning når. DETTE skjemaet kan forøvrig være til hjelp: https://bilradiospes.no/artikler/arti...

Det første man gjør, er naturlig nok å se etter feilkobling. Ser alt greit ut, ville jeg ville jeg koblet FRA den lederen som får strøm når tenninga er PÅ, og tatt det derfra. Da skal bilstereoen teoretisk bare kunne slås PÅ ved at du gjør det manuelt - uavhengig av tenninga. Prøv dette en stund, om det løser problemet, ville jeg vært lykkelig og latt det være sånn. Om problemet vedvarer, ville jeg tenkt i retning av at logikken i bilstereoen hadde fått en hikkas. Det er da det er lurt å ta en telefon til det være seg en forhandler eller Bilradiospesialisten for å få et godt råd. Dette er for alle praktiske hensyn, gratis. Det beste som kan kan skje er at du får et godt råd for hvordan du kan skremme bilstereoen til å oppføre seg som du forventer i fortsettelsen. Det verste er at du får høre at nei, det er ikke noe å gjøre med, utover å bytte den ut. Det siste kan jo være greit uansett, en ny enhet med DAB (og FM) som passer i hullet trenger ikke koste stort. Det dere må være litt ops på, er om dette er et infotainment-system, med flere funksjoner mot f.ex kjørecomputeren, eller om det er en ren bilstereo. I sistnevnte tilfelle er alt så meget enklere. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger