0

Hvordan håndtere batteriet ved langtidslagring av bil

spurt 2021-05-13 19:42:01 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg bor i utlandet store deler av året og da blir bilen stående i garasjen i opptil 9-10 måneder, med batteriet i bilen. Jeg lurer på hva som er best for batteriet: - Å koble fra minuspolen? - Å koble på en batterilader og slå den på via WIFI-fjernstyrt støpsel f.eks. en gang i måneden i 12 timer? Eller annet intervall/varighet? (Kan tenke meg at det ikke er så lurt å la batteriladeren stå på kontinuerlig pga. brannfare eller overoppheting?)

Eller anbefaler du en annen løsning?

På forhånd takk.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-13 20:06:41 +0200

updated 2021-05-13 20:08:09 +0200

Neida her har du tatt med de fleste alternativer. Best er nok å ta ut batteriet lade det fullt og lagre det en plass der det er frostfritt men tungvint. Ellers er løsningen med å slå på en lader av og til via mobil en genial løsning men høres ut som det koster litt. Siste er å sette på en Ctec lader som både holder batteriet oppladet og trimmer det litt av og til det er et lite elektronisk underverk dette og nei jeg får ikke betalt for å si det, men de koster jo også litt og kan jo være som du sier at det vil stå ubevoktet og kan bli et forstyrrende element for deg. Har du råd så gå for smart app lader.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar