0

HELP! PSII/ TMY

spurt 2021-05-12 22:53:46 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny.

Til høsten er min Superb 4 år, å skal byttes ut til fordel for en elbil. Men hvilken?? Har noen krav - rask lading/ god plass/ lang rekkevidde/ 4x4/ krok med min. 1200kg. Sett/ tenkt på Polstar II samt Modell Y - men hadde jeg kunnet ta de beste egenskapene fra begge å satt sammen et tredje merke hadde alt løst seg : - )

Liker at PS benytter Google, mens TMY her har en større og bedre skjerm. Kjørt begge (PSII & TM3) - liker begge med tanke på komfort. Utfordringen min er primært at TMY kommer (om det bestilles nå) kanskje til våren.. neste år. Lettere å selge en TDI Superb med 1 år garanti igjen enn ingen år garanti - av den grunn ligger presset på å bytte til høsten.

Sett etter andre alternativ, men ingen faller i smak/ innenfor budsjett som er rundt 600´ Etter en noe turbulente erfaringer med min lokale Skoda forhandler vil jeg bort fra Skoda. Liker bilen, aldri tull - bare virker - kan ikke si det samme om forhandler dessverre. Av den grunn utgår Enyaq - som i utgangspunktet alt var bestilt - men trakk denne bestillingen.

Noe frustrert - tips til hva jeg kan se nærmere på? Må også være en kombi/ halvkombi/ SUV eller stasjonsvogn. Benytter bilen i arbeid, å er bak i bilen minst 10 ganger (tror nærmere 20 er rett) hver dag å derfor utgår TM3.

Eneste alternativet jeg kan se pr i dag er Polstar II - kan leveres til høsten, å oppfyller mine minstekrav. Noe trang i fører "huset" - men vil tro jeg kan være noe bortskjemt med plassen i Superb´n : - )

Håper på tips, tenkt på dette nå i drøyt 6 - 8 mnd, ikke et spor nærmere en avgjørelse. For å toppe av må dette bestilles snart i håp om at det er her til høsten.

På forhånd takk for all hjelp!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-13 10:24:39 +0200

Min enkle anbefaling er å fortsette med Skoda, men finn en annen forhandler. Ja, det er et kjent forhold at enkelte merkeforhandlere, også i de beste familier, har en tendens til å ha holdninger til kundene som ikke er forenlige med det ansvaret man burde føle når man skal være en god ambassadør for en merkevare som Skoda jo er, enn si ansvaret overfor kundene! Men det altså ikke verre enn å finne en annen forhandler - man merker lynraskt hvordan stemningen er når man kommer inn i butikken! Ja, det koster litt tid, man må gjerne avlegge både et og to besøk, gjerne be om å få en omvisning på verkstedet også ,men poenget er at bil er såpass dyrt at man bør velge sine samarbeidpartnere med omhu! Og når man finner gode samarbeidspartnere, ja da bygger man en god og robust relasjon, og opprettholder denne relasjonen gjennom flere tiår! Det er min enkle oppskrift, den har fungert som en drøm i mer enn 45 år!

Ellers er det jo sånn at dette med norske bilimportører og garanti er et sårt punkt i mange sammenhenger. En enkel måte å forklare det på er at det har vært et generasjonskifte, der de respektive firmaenes verdier har gått fra "fornøyde kunder" til en filosofi der dette med å "tjene penger" kommer øverst på lista. I og for seg ganske naturlig, når du kommer inn i de feiende flotte lokalene som etterhvert er så vanlige i bilbransjen, finner du en hel liten flokk av duttebasser og jentunger i jakkedress! Alt dette koster penger, et sted må man hente inntektene fra, gjett hvem!

Dette kan man like eller ikke like, jeg er blant dem som IKKE liker det! Men det dreier seg om å veie pro og kontra, jeg har kjørt VW i drøye 25 år, og ja, det er trist når mine gamle, gode kontakter ved merkeverkstedet forsvant som en følge av "nye tider", men løsningen var å la et lokalt, uavhengig verksted ta service og veldikehold på bilene våre. Når det gjelder selve bilkjøpet, garantisaker om man har noen, ja da er det som det er, man holder en positiv dialog og gir klar beskjed om hva man forventer, så går det i likaste laget. Dog - om man føler at ting ikke er helt som de skal - da ser man seg litt rundt og finner en annen forhandler - nettopp der har VAG et kjempefortrinn: man har forhandlere bokstavelig talt overalt, ikke bare i Norge, men over hele Europa!

DEN ENESTE IMPORTØREN som er "bedre" i Norge, er Toyota. Toyota har gjennomgående så god kontroll på sin kundebehandling at det NESTEN har fått SELV MEG til å vurdere å kjøpe Toyota! For ikke å forglemme Lexus! Men be aware, heller ikke her er det helt paradis - det er alltid enkelte forhandlere som ikke har forstått at det IKKE er noen konflikt mellom det å ha fornøyde kunder og tjene penger, også hos Toyota! Her lokalt er det flere forhandlere, en av dem er ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-05-12 22:53:46 +0200

Sett: 28 ganger

Sist oppdatert: May 13

Relaterte spørsmål