0

Kjøpte Volvo s80-2001 etter 2 timer skjærte motoren seg

spurt 2021-05-07 11:18:44 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny, Jeg kjøpte en S80-01 (B5244T3) 02Mai. Etter å ha kjørt bilen i ca 1:50 min smalt det i motoren og motoren skar seg ( råden ser ut til å ha laget hull i blokka). Hvis vi ser bort i fra selve kjøpet og uenigheter om ansvar ved dette salget, så ønsker jeg å spørre deg om hva som kan ha forårsaket dette. Jeg peilet olje før bilen ble kjørt og etterpå - det er nok olje. Den ble byttet 2 dager før salget. Bilen har mistet noe kjøleveske og den er rødbrun. Plast rundt motor er blitt spø, ann det kan jo være av aldring. Det var ingen varsling fra bilen før det smalt i motoren. Automat kassa giret som normalt. Motoren var aldri oppe i unormalt turtall, Ved 1 anleding ble motoren akseleret ut på motorvei - men ingen unormal kjøring. Motoren havarerte under nromal kjøring i 95 km/t på flat vei - tunnell. Hva kan foråsake at motoren havarerer slik? mvh Erik

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-07 17:05:09 +0100

At en råde kommer ut gjennom blokken betyr nesten utelukkende veivaksel brudd. Veivaksel brudd får man av utslitte rammelagere som igjen er på grunn av tvilsomme oljeskift intervaller eller bruk av feil olje. Veivaksel lagere er på grunn av toloranser mellom lager og tapp helt avhengig av korrekt olje spesifisert av Volvo. Normalt kan ikke regreim brudd føre til slike massive ødeleggelser da vippearmene har en spesiell konstruksjon som gjør at de bøyer av eller knekker av slik at ventilene holdes stengt ved kontakt med stempelet. Kjøleveske som kommer raskt inn i en sylinder kan også lage store skader da man får såkalt hydraulisk lock og stempel treffer vannet i stor hastighet og vann kan ikke komprimere og da er det full stopp og normalt store skader som brudd i veivaksel osv. Men også her er motor fabrikantene smarte ved at de konstruerer råden såpass myk at den bøyer seg og ikke skader veiven men er det mye vann kan det gå galt. Du sier oljen var byttet 2 dager før skaden så spørsmålet er ble det brukt riktig olje og filter?

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-05-10 07:16:35 +0100

Hei, tusen takk for svar. Motoren skal demonteres og inspiseres. Erik

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger