0

elibil - batteri

spurt 2021-05-07 11:07:53 +0200

anonym bruker

Anonym

En ting som jeg har begynt å tenke på etter hvert som det strømmer på med nye elbiler. Er det noe forskjell i kvaliteten på disse bilene? Logisk nok forskjell i størrelse, men er det slik at man også bør vite hvilket merke batteri som er i bilen?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-07 12:09:48 +0200

updated 2021-05-07 12:10:31 +0200

Hvis du tenker på hvem som har produsert batteriene i bilen tror jeg at Ingeniørene hos fabrikantene har grei komtroll på dette og det nok ikke er så mye å tenke på for oss forbrukere. Hvis det derimot er hva slags batteri teknologi som er brukt og at du er opptatt av barnearbeiderenes ve og vel i gruvene i Kongo når de utvinner Kobalt så kan det absolutt være noe å tenke på.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-05-07 20:13:54 +0200

*Nei, prinsipalt sett er det ikke forskjeller som vil være merkbare for den vanlige forbruker på batteriene i forskjellige varianter over temaet "elbil". Noe kynisk sett, et batteri er et batteri. A complete diffferent matter er det når vi ser på styringselektronikken som omgir batteriene, der kan det være tildels betydelige forskjeller, både hva programvare og designkriterer for selve elektronikken angår. Eksempelvis dette med temperaturstyring, både ved lading og utlading, er kritiske faktorer der forskjellige måter å løse ting på kan gjøre en stor forskjell. Tesla er blant dem som har lagt ned mest ressurser her, mens f.ex forrige generasjon NisseLeif befinner seg i den andre enden av spekteret. En ting skal imildertid Tesla ha: man deler deler av sin teknologi med andre. Med dette tenker jeg på at man ikke lager kattesjau om andre produsenter implementerer f.ex prinsippløsninger som temperaturstyringen av batteriene.

Når det er sagt, det er som vi vet, ikke alltid det smarteste grepet man tar om man kjøper en elbil som nylig er lansert. Det har vært opptil flere eksempler på spennende feil, ikke direkte knyttet til batteripakkene, men til den biten jeg nevner over: styringselektronikken. Vesenltig kortere rekkevidde enn man skulle kunne forvente, lang ladetid, mer påvirkining fra kulde enn man skulle kunne forvente og så videre! Slike ting kan være lurt å ha fokus på, men hvem som har produsert hvilke deler til batteripakka, enn si satt den sammen, er av mindre betydning.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar